Зоран Миљанић / - RADE KOPRIVICA
16/10/2023 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miljanić: Naći će se slaba karika koja će nam otkriti nalogodavce slučaja "Tunel"

Afera "Tunel" neće uticati na konačni izvještaj Evropske komisije, smatra ministar bez portfelja

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić je uvjeren da će među desetak počinioca u slučaju "Tunel" naći slaba karika koja će otkriti pozadinu čitavog djela i dovesti nalogodavce pred sud. On je gostujući u emisiji "Dovro jutro Crna Goro" na RTCG rekao da  afera nije reklama za Crnu Goru, ali da ipak neže uticati na konačni izvještaj EK

- Ona nije dobra reklama za Crnu Goru, do nje nije smjelo doći. Ipak ne mislim da bi ona mogla biti kočnica za zatvaranje poglavlja 23 i 24. Mislim da bi EK mogla biti više zainteresovana za nešto što mora da se desi u parlamentu, a to je izbor sudije Ustavnog suda, Sudskog savjeta, vrhovnog državnog tužioca I svih instance koji sun am potrebni za borbu protiv organizovanog kriminala - kazao je on.

Novinar Zoran Radulović kaže da nam afera "Tunel" neće donijeti pozitivne komentare, ali da većih posljedica neće biti.

Miljanić je rekao da je još rano za zahtjev za izručenjem Vladimira Erića, koji je uhapšen u Švedskoj po Interpolovoj potjernici zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda, kao i da će danas početi komunikacija sa nadležnim institucijama Švedske. Kako je rekao, Šveđani su zatražiti dokumentaciju u vezi sa slučajem.

Miljanić je naveo da je veoma važno da svi počinioci budu privedeni ruci pravde i da uskoro pred sudom vidimo i nalogodavce.

- Da bi se došlo do nalogodavaca moraju se ispitati počinioci. Uvjeren sam da će se među desetak počinioca naći slaba karika koja će nam otkriti pozadinu čitavog djela. Ne možemo biti toliko naivni da mislimo da neki drugorazredni i trećčerazredni kriminalci i finansjeri mogu stajati iza ovako složenog poduhvata - kazao je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:58