Сусрет Зоран Миљанић - Михајло Трпкоски / - VLADA
16/05/2022 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић са Трпкоским: Неспорни резултати у борби против високе корупције

Амбасадор Трпкоски говорио је о значају резултата у процесу европских интеграција и казао да искуства Црне Горе могу бити драгоцјена за Републику Сјеверну Македонију

Министар Зоран Миљанић примио је Њ.Е. Михајла Трпкоског, амбасадора Републике Сјеверне Македоније у Црној Гори. Саговорници су размијенили мишљења о резултатима које Црна Гора и Република Сјеверна Македонија постижу у борби против организованог криминала и високе корупције, саопштено је из министарства.

Миљанић је указао на сличности у изазовима са којима се сусрећу двије државе када је ријеч о проблемима у правосуђу и о превазилажењу тих проблема указујући на видљиве резултате постигнуте у Црној Гори последњих мјесеци. Амбасадор Трпкоски говорио је о значају резултата у процесу европских интеграција и казао да искуства Црне Горе могу бити драгоцјена за Републику Сјеверну Македонију. Током разговора, посебно је било ријечи о поспјешивању привредне сарадње, а заједнички став саговорника је да би неопходно било увести авионску линију на релацији Подгорица – Скопље, те да би обје државе могле субвенционирати успостављање ваздушног саобраћаја.

Амбасадор Трпкоски је исказао посебну захвалност министру Милљанићу на његовом личном залагању и доприносу за успостављање сарадње институција Црне Горе и Републике Сјеверне Македоније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:06