Абазовић, Ђукановић / - Абазовић, Ђукановић
03/03/2022 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мило Ђукановић данас даје мандат Дритану Абазовићу?

Абазовић је најавио да ће нова влада бити орочена на годину и да ће имати неколико задатака, међу којима је кључни “деблокада европског пута државе”

Предсједник Црне Горе највјероватније ће данас дати мандат за састав 43. Владе Црне Горе предсједнику Грађанског покрета УРА Дритану Абазовићу, сазнаје портал Дана из више извора.
До одлагања давања мандата може евентуално доћи због могућег наствка консултација о томе ко ће чинити мањинску владу, с обзиром да се Социјалистичка народна партија још није изјаснила о свом учешћу у будућој извршној Власти. Иначе, законски рок да Ђукановић саопшти име мандатара истиче 6. марта, 30 дана након што је у Скупштини ЦРне Горе 42. Влада Здравка Кривокапића изгубила повјерење.

Консултацијама  код Ђукановића ниду се одазвали Социјалистичка народна паертија, Демократски фронт и Демократе Црне Горе, али је већина партија која је учествовала у њимА подржала је Абазовића за мандатара.

Абазовић је најавио да ће нова влада бити орочена на годину и да ће имати неколико задатака, међу којима је кључни “деблокада европског пута државе”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:54