Miloš Konjević / - FOTO: RTV HERCEG NOVI
13/09/2022 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miloš Konjević potpredsjednik Opštine Herceg Novi

Konjević je istakao da mu je čast prihvatiti imenovanje za potpredsjednika Opštine i opravdati povjerenje i volju građana HN iskazane 9. maja prošle godine

Na današnjem nastavku devete redovne sjednice Skupštine Opštine HN sa 25 glasova za i dva uzdržana za potpredsjednika Opštine izabran je Miloš Konjević iz Novske liste. O razrješenju Vesne Samarddžić odbornici nisu glasali jer je ona podnijela ostavku.

Konjević je istakao da mu je čast prihvatiti imenovanje za potpredsjednika Opštine i opravdati povjerenje i volju građana HN iskazane 9. maja prošle godine.

-Na ovu funkciju sam bio imenovan 2017. i na njoj ostao tokom cijelog mandata. Posao sam obavljao časno i pošteno, a o kvalitetu svoga rada najbolji sud su dali građani HN na prošlogodišnjim izborima. Nažalost suprotno volji građana došlo je do prekida obavljanja ove funckcije nešto duže od godinu, za to vrijeme pauzirani su mnogi započeti projekti dok se za neke može reći da su kako tako privedeni kraju, kazao je Konjević, javlja RTV Herceg Novi.

Njegova misija, kako je istakao biće, jednaka onoj u prethodnom mandatu, a  to je staviti sve raspoložive opštinske resurse u službu gađana i ubrzati napredak Opšptine HN kao turističkog i kulturnog centra.

- Želja mi je da na odgovornim mjestima u strukturi Opštine vidimo najbolje ljude, da od zaposlenih izvučemo maksimum i svi radimo kao skladan tim. Opština mora biti lako dostupna svima , poboljšaćemo komunikaciju sa građanima i biti na raspolaganju da čujemo njihove probleme i uložimo napore da ih riješimo. Borićemo se za što jaču i nezavisniju lokalnu samoupravu, koja ne smije biti podanik niti talac političkih igara na državnom nivou. Na taj zadatak pozivam sve kolege, odbornike i građane, kazao je Konjević.

Na današnjem zajedanju sa 24 glasa za i tri protiv za sekretara SO HN izabran je Dejan Radonić. On je rekao da će se za vrijeme trajanja mandata truditi da služba Skupštine svoje poslove obavlja odgovorno i profesionalno u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom.

- Nadam se da će saradnja između mene kao rukovodioca i cijele službe sa predsjednicima Skupštine, Opštine i organima izvršne vlasti, a posebno sa odborničkim klubovima, kao i odbornicima pojedničano, biti na najvećem mogućem nivou, a sve u cilju da se omoguće optimalni uslovi za rad, istakao je Radonić.

Odbornici su usvojili i izvještaje o radu preduzeća, ustanova i agencija čiji je osnivač Opština Herceg Novi. Sa dnevnog reda je uklonjena tačka koja se odnosila na odluku o boravišnoj taksi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:52