Zgrada Viseg drzavnog tuzilastva / FOTO: Srđan Boljević
12/04/2023 u 08:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Hitno procesuirati optužbe tužilaca na račun tužilaca

Ovo je značajan korak naprijed u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u pravosuđu, smatra on

Optužbe koje su na kontrolnom saslušanju u Skupštini iznijeli tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikola Boričić, na račun svojih kolega tužilaca Lepe Medenice, Dražena Burića i Sanje Jovićević, predstavljaju ozbiljan alarm za uzbunu kada je u pitanju rad pomenutih tužilaca i pojedinih tužilaca koji su u sadejstvu sa njima. 

To smatra  Andreja Milovića, člana predsjedništva Pokreta Evropa sad.

-Od ranije se spekuliše da u crnogorskom tužilaštvu postoji neformalna grupa, koju neki javno i kvalifikuju kao organizovana kriminalna tužilačka grupa (OKTG) , koja je u saradnji sa klanovima i njihovim političkim pokroviteljima rukovodila tužilačkom organizacijom i koja svoje krake ima i danas usljed nedovoljnih reformi u tužilaštvu pod rukovodstvom bivše v. d. VDT Maje Jovanović, koja je u dva mandata blijedo i neenergično vodila tu organizacij- navodi u saopštenju.

Prema njegovim riječima, iako je jedan od pripadnika te grupe tužilac Saša Čađenović već uhapšen, a istraga se vodi i u pravcu razotkrivanja uloge u toj grupi bivšeg GST Milivoja Katnića, koji u istragama slovi za šefa te grupe, zbog ozbiljnih optužbi u slučaju "Belivuk" neophodno je hitno ispitati ove optužbe koje pomenuti tužioci iznose na račun gore pomenutih tužilaca. 

-Ovo je značajan korak naprijed u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u pravosuđu jer su konačno ljudi iznutra počeli da govore šta su u sistemu radile njihove kolege. Evropska komisija u poslednjem izvještaju o poglavlju 23 jasno navodi zabrinutosti i nedostatke tužilačke organizacije, kao i kompletnog pravosuđa, bez čijeg rješavanja Crna Gora ne može ući u EU- zaključuje oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:59