konstitutivna sjednica sudskog savjeta / - SRDJAN BOLJEVIC
12/02/2024 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Nema potrebe da pojašnjavam zašto sveštenik nije dobio pomilovanje

Smatram da ne možete do devet sati da čitate liturgiju, a od devet sati da se bavite kriminalnom aktivnošću, a jedno svešteno lice je to radilo, rekao je ministar

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je da vjeruje da zaista nije potrebno dodatno pojašnjenje zašto sveštenik, koji ima tri krivična djela tj. tri pravosnažne presude, ne može da dobije pozitivno mišljenje Ministarstva pravde za pomilovanje.

Milović je to napisao na društvenoj mreži X, u odgovoru na tvrdnje iz kabineta predsjednika Jakova Milatovića da je obmanuo javnost tvrdeći da je predsjednik od njega tražio da revidira odluku tj. negativno mišljenje po molbi za pomilovanje sveštenika koji je činio krivična djela.

Poručeno je da je službenim putem od Ministarstva pravde traženo da se činjenično razjasni ova pravna situacija, bez bilo kakvog zahtjeva koji se tiče promjene stava ministra pravde o tome da li ili ne treba dati pomilovanje.

- Smatram da ne možete do devet sati da čitate liturgiju, a od devet sati da se bavite kriminalnom aktivnošću, a jedno svešteno lice je to radilo. I dao sam negativno mišljene, zato što se traži od Ministarstva pravde mišljenje za pomilovanje. Predsjednik države mi je vratio i tražio da odluku revidiram-  zaključio je Milović. 

Podsjetimo, Milović je sinoć u gostovanju na A plus televiziji kazao da je dobio upit od predsjednika države, pošto je dao negativno mišljenje da sveštenik koji je činio krivična djela bude pomilovan.

Kabinet predsjednika: Milović obmanuo javnost tvrdeći da je Milatović od njega tražio da "revidira odluku"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:06