Nikola Milović / - DPS
15/05/2024 u 19:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović: Program “Čista desetka” garant preporoda Budve

Pobjednički izborni program “Čista desetka”, kojim se nude konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava, kao i kvalitetan tim ljudi koji je okupila lista “Budva može bolje!”, garant su oporavka Budve i ostvarenje vizije njenog razvoja kao turističkog, ekonomskog i sportskog centra, kazao je Nikola Milović, nosilac liste “Budva može bolje”.

Milović je kazao da će DPS nakon 26. maja ponovo pokrenuti razvoj Budve, vratiti joj njen mediteranski duh i prepoznatljivi šarm.

- U Budvi će biti pokrenut obiman investicioni ciklus koji će u naredne četiri godine u poptunosti promijeniti lice grada. Vratićemo sjaj gradskom bazenu i plaži Pizana, a samim tim i vaterpolu mjesto koje mu u Budvi pripada. Izgradićemo marinu sa novim vezovima, kao novo šetalište sa lukom Rafailovići. Budva će dobiti pozorište i multifunkcionalni kulturni centar, vratićemo Pjesmu Mediterana, a mladima ponuditi posebnu zonu noćnog provoda. Riješićemo dugogodišnji problem neadekvatne primarne zdravstvene zaštite, otvarićemo Sveti Stefan i još mnogo toga učiniti na planu vraćanja zlatnog sjaja dragulju Budve - kazao je Milović.

Ističe da će Budva konačno dobiti prepoznatljivu lokalnu samoupravu, organizaciono superiornu i podsticajnu za razvoj privrede.

- Preduzetnicima ćemo dodijeliti po 10.000 eura bespovratnih sredstava za povećanje nivoa kvaliteta privatnog smještaja, vratićemo stopu PDV na 7 odsto, te raditi na razvoju ženskog preduzetništva i zanata, za šta će biti izdvojeno do million eura. Olakšaćemo proceduru legalizacije bespravnih objekata i pomoći svima koji se godinama bore za dobijanje pravičnog obeštećenja za oduzetu imovinu na teritoriji Budve - naveo je nosilac liste DPS-a.

Takođe je dodao da će Budva postati pamtan grad sa digitalizovanim servisima, a podstanarskim parovima ćemo dodijeliti mjesečnu subvenciju u iznosu od 350 eura, mališanima besplatan vrtić, kao i zemljište za izgradnju novog vrtića.

- Učenicima iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe biće obezbijeđeni besplatni obroci u školama, besplatni kursevi i plaćeni treninzi. Svi građani Budve moći će da ostvare značajne popuste gradskom karticom, dok će penzioneri imati besplatan pristup svim uslugama grada - kazao je Milović.

On se osvrnuo i na Petovac, istakavši da će dobiti Građanski biro, modernizovaćemo šetalište i unaprijediti njegovu komunalnu infrastrukturu.

- U planu je i omogućavanje zakupa plaža na 10 godina. Gradska uprava nudiće i pomoć u profesionalnoj orjentaciji, a povećaće se i iznosi stipendija. Planirano je i preko pet miliona eura ulaganja za sportske organizacije. U planu je i rješavanje dugogodišneg problema nedostatka parking mjesta kroz izgradnju šest garaža i parkinga u centru grada blizu Starog grada, kod Pošte, kao i Rozinu, Pržnom i Bečićima sa preko 2.300 novih parking mjesta. Uredićemo glavni gradski park, a planirana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstva - istakao je Milović.

Navodi da je i posljednih osam godina razvoj Budve u potpunosti zaustavljen i da će staviti tačku na to.

- Aktuelna vlast nije napravila nijedno novo parking mjesto, nijednu novu ulicu, nijedno novo igralište ili park. Zelene površine su uništene, a stanje komunalnog reda nikad gore. Ovu vlast obilježile su međusobne svađe i razmirice zbog kojih čak treći put u četiri godine idemo na izbore. Najgore od svega – prethodnih osam godina obilježio je dramatičan pad sistema vrijednosti. Umjesto mediteranskog duha, otvorenih škura i poznatog gostoprimstva, Budva je danas poprište uličnih tuča, ubistava i leglo kriminala. Vrijeme je za promjene, jer Budva to zaslužuje - saopštio je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 12:40