Milović / - FOTO: FEJSBUK
31/01/2023 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Spajić će pobijediti Mila Đukanovića, imamo najjačeg kandidata

Neki iz DF-a iznose materijal koji nema veze sa mozgom i koji je više za jednu specijalizovanu ustanovu na našem primorju, kazao je funkcioner Pokreta Evropa sad

Pokret Evropa sad radi svake sedmice sondaže i one govore kako će njihov kandidat Milojko Spajić pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je funkcioner te stranke Andrej Milović.

On je, gostojući na televiziji A plus, naglasio da su pred Pokretom ES sad za sada samo predsjednički izbori i da su na njih odgovorili u skladu sa željom svojih glasača.

-Izašli smo sa našim najjačim kandidatom. Kao ozbiljna partija radimo sondaže javnog mnenja na nedjeljnom nivou i one pokazuju da naš kandidat glatko ulazi u drugi krug i da u drugom krugu pobjeđuje glatko kandidata DPS-a ma ko on bio makar i Đukanović - istakao je Milović.

On je rekao da pred nama nisu obični predsjednički izbori.

-Oni nadilaze bitnost te protokolarne funkcije, ovo su izbori koji će trasirati put Crnoj Gori u narednih pet do 10 godina. Na njima se odlučuje hoće li Crna Gora skrenuti u nacionalizam i prebrojavanje komita, četnika i partizana ili će ići putem progresa i ulaska u Evropsku uniju - kazao je Milović.

Milović je dodao i kako "neće davati avansnu podršku kandidatu DF-a" ako on uđe u drugi krug, jer ne znaju ko će biti njihov kandidat.

-Neki od njih iznose materijal koji nema veze sa mozgom i koji je više za jednu specijalizovanu ustanovu na našem primorju - kazao je on.

Govoreći o razlozima zbog čega iz ES nijesu pristali na poziv Demokrata da dogovore predizbornu koalciju istakao da nije moguće voditi razogovore oko vanrednih izbora dok parlamentarna većina pregovara oko nove Vlade, mada ona, kako je kazao, nije izvjesna.

-Da bi dogovor oko nastupa na parlamentarnim izborima bio moguć, neophodno je da oni budu na vidiku, a da bi bili na vidiku potrebno je da se raspusti parlament. To ne ide – “sa jednima pregovaramo o koaliciji a s drugima o vladi. Mi smo tada bili jasni – skratite mandat i onda možemo da pričamo o koaliciji - rekao je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:03