/ - FOTO: TVCG
05/09/2023 u 20:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Vlade će biti, očekujemo podršku 44 poslanika, URA nije partner

Kako kaže, nakon pregovora sa ZBCG istakli smo da ni oni, uz URU i DPS nisu opartneri

Član predsjedništva Evropa sad Andrej Milović kazao je u intervju za TVCG da će Vlade biti. 

-Načelno, ta brojka se računa negdje na 43, 44. Ali ne zna se precizno, viodjećemo još, sve zavisno od dogovora među koalcijonim parnerima. Za formiranje je potrebno 41, i birtno je samo formirati vladu i krenuti iz ovog institucionalnog haosa- naveo je Milović.

Dodao je da vlada Milojska Spajića ne bi bila ni prva ni zadnja koja bi imala podršku  41 ili 42.

Kako kaže, nakon pregovora sa ZBCG istakli smo da ni oni, uz URU i DPS nisu opartneri.

Rekao je da to što su dvije poslanice PES-a na Glavnom odboru glasale drugačije u odnosu na ostale poslanike, ne znači da neće podržati Vladu. 

-Spajić je njima ukazao veliko povjerenje i očekujemo da će stati iza svoje partije, i svojih ljudi- smatra on.

Dodao je da bi on lično, ako se ne bi usaglasio sa stavom i odlukom partije podnio ostavku. 

-Očekujemo da svi poslanici Pokreta Evropa sad podrže politiku PES-a- naglasio je Andrej Milović. 

Ponovio je da se nada da će se dvije poslanice voditi interesima "svoje kuće".

-Nije svaka inkluzivnost dobra. Ovi teku vrlo inkluzivno jer imamo oko 10 subjekata koji će biti u toj vladi. Vodjeli smo inkluzivnost koju je u Glavnom gradu bila pod patronatom predsjednika države, a što nam je donijelo Vladislava Dajkovića, (...), Dragana Koprivicu i ostale na pozicijama- rekao je Milović.

Milović nije želio da komentariše da li će CIVIS, Ujedinjena i Socijalistička narodna partija biti dio nove izvršne vlasti jer još nije napravljen finalni dogovor.

"URA nije partner"

Smatra da je Građanski pokret URA obesmislio sistem.

- U ANB mogu da rade šta god hoće, u bezbjednosnom sektoru takođe, to nije samo naše mišljenje..URA nije partner jer je kreator montiranih afera. Oni neće biti u Vladi..-navodi Milović.

On je naveo da očekuje da će kroz narednih par mjeseci imati epilog afere " Do Kvon". Pozvao je URU, kad već daju optužbe na račun za veze sa kriminalom, da daju dokaz.

Na pitanje da li je tačno da drže u rezervi tri poslanika SD-am ukoliko im neko uiskrati podršku, naveo je da su za sada fokusirani na one koji su dali podršku Spajiću.

Naveo je da problem kadrova u Crnoj Gori postoji od radije.

-Ne bih rekao da su kadrovi BS nešto lošiji od ovih koje sam pobrojao- kazao je Milović.   

"Milan Knežević glavni krivac za nepostizanje dogovora sa ZBCG"

U odgovoru na pitanje da li su pregovori sa Koalcijom ZBCG simulacija kazao je da nije bilo simuliranja pregovora, i da su razmišljali da uvedu u vladu i manjine i ZBCG, prenosi portal RTCG.

-I da na taj način napravimo političko pomirenje i krenemo ka Briselu. Ali onda ste imali ponašanje iz ZBCG prije svega Milana Kneževića koji je ismijavao naše predloge. Mi smo istrajavali da damo ponudu koja je vrlo kvalitetna tri ministartsva, tri potpredsjenička mjesta, potpredsjednika Vlade i Skupštine, i 40 posto mjesta po dubinI, ali njima ništa nije dovoljno- kazao je Milović.

Podsjetio je da lideri DF-a, tj. Koalicije ZBCG niejsu bili dio 42. Vlade, ali da nijesu blokirali puteve.

-U 43. Vladi nije im Dritan Abazović dao da u njoj budu, ali nijesu blokirali ulice. Tada im nije smetala ni BS, a sada već vidite vrisku i pomamu koju prave, a problem je najveći jer ostaju bez dubine-kazao je Milović.

Kako kaže, lider Nove Srpske demokratije Andrija Mandić je želio da postigne dogovor, a lider DNP Knežević je to sabotirao.

-I Milan Knežević je lični krivac po reprekusije za njihovu partiju koje će biti takve kakve će biti- kazao je Milović.

Rekao je i u situaciji da je postignut dogovor za ZBCG jedan dio ljudi iz DF-a bi otišao.

-Jer se ne mogu kompanije državne voditi na način na koji su ih oni vodili-naveo je Milović.

- O gospodinu Šukoviću (šef SPO) i svim drugim funkcionerima bezbjednosnog sektora ćemo naknadno govoriti. Svakako da će bezbjednosni sektor doživjeti kompletnu reformu- kazao je Milović.

Milović je demantovao navode da je prekršio etički kodeks Advokatske komore Crne Gore. On je priložio dokument i sve detaljno obrazložio.

On je odgovorio i na pitanje o svom imovinskom kartonu.

-Ja sam ASK-u prijavio kompletnu imovinu i obrazloženje za auta i porijeklo novca. Posle smrti moga oca sam dobio zaostavštinu, gdje sam naslijedio dio novca, prijavio banci. Dao sam dokaz, ostavinsko rešenje, banka je to prihvatila-pojašnjava Milović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 23:09