Ministar Filip Adžić pozdravlja akciju SDT / - MUP
18/07/2022 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Adžić pozdravio privođenje Lazovića: Gradimo pravnu državu

Umjesto destabilizacije i nacionalističkog pira, biramo pravnu državu, profesionalne službe bezbjednosti, nezavisno djelovanje pravosuđa i siguran progres na putu ka EU, poručeno je iz MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pozdravio je danas akciju Specijalnog državnog tužilaštva(SDT) u kojoj je priveden službenik Agencije za nacionalnu bezbijednost(ANB) Petar Lazović osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizacije koja se bavila švercom velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju i stvaranjem paravojnih formacija.

"Pozdravljamo akciju SDT-a usmjerenu protiv lica koja se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotrebu službenog položaja", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje punu podršku SDT-u, naročito u kontekstu pritisaka koji su prethodnih dana vjerovatno imali za cilj demotivaciju te institucije u sprovođenju pravde.

Naglašeno je da je "obaveza Ministarstva da gradimo imidž Policije koja će stajati na braniku pravde, istine i nacionalnih interesa države Crne Gore, a ne pojedinaca".

"Umjesto destabilizacije i nacionalističkog pira,  biramo pravnu državu, profesionalne službe bezbjednosti, nezavisno djelovanje pravosuđa i siguran progres na putu ka EU", poručeno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 18:45