/ - ФОТО: МВП
19/05/2022 u 19:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Кривокапић у Торину: Солидарност потребна, правда још потребнија

Кривокапић истакао је да је Црна Гора, као пуноправна чланица СЕ и кандидат који је лидер у процесу преговарања за чланство у ЕУ, у потпуности посвећена достизању стандарда

Дан уочи сједнице Комитета министара Савјета Европе, шеф дипломатије Ранко Кривокапић сусрео се са предсједником Парламентарне скупштине СЕ, Тинијем Коксом и замјеницом шефа украјинске дипломатије, Емином Джапаровом.

Током сусрета са Коксом, Кривокапић је истакао значај Савјета Европе, као организације која поставља стандарде, у промоцији и заштити људских права, демократије и владавине права, што је од посебне важности у јеку актуелне кризе на европском континенту.

Министар Кривокапић истакао је да је Црна Гора, као пуноправна чланица СЕ и кандидат који је лидер у процесу преговарања за чланство у ЕУ, у потпуности посвећена достизању стандарда које Савјет Европе промовише.

На састанку са замјеницом министра вањских послова Украјине, Емином Джапаровом, шеф дипломатије Кривокапић поновио је чврсту подршку Црне Горе украјинској независности, територијалном интегритету и суверенитету, додавши да се наша земља бескомпромисно придружује еуро-атлантским партнерима у истицању и заштити права свих држава да самостално бирају своје вањскополитичко опредјељење и безбједносне аранжмане.

Поводом ратних злочина почињених у тој земљи, Кривокапић је истакао да је неспорна солидарност Европе потребна али да је правда још потребнија, као и да ће Црна Гора снажно подржати успостављање свих релевантних тијела и механизама у циљу њиховог разрјешења, како би починиоци били приведени правди.

Шеф дипломатије поновио је да наша земља снажно саосјећа са патњом украјинског народа што доказује чињеница да је Црна Гора већ послала војну али и хуманитарну помоћ у циљу материјализације своје солидарности ка Украјини, те додао да ће наша држава, у координацији са ЕУ и НАТО партнерима, наставити да подржава ту земљу у њеним напорима да одговори свим изазовима са којима је суочена усљед руске војне агресије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:22