Спајић - Ескобар / - фото: Минисарство финансија и социјалног старањаја
18/01/2022 u 21:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Спаjић у радноj посjети САД-у

Министар Спаjић ће се и у Њуjорку састати са потенциjалним инвеститорима, у циљу развоjа државе Црне Горе и даљег jачања jавних финансиjа - поручују из Министарства финансија и социјалног старања

Министар финансиjа и социjалног старања, мр Милоjко Спаjић борави у радноj посjети Сjедињеним Америчким Државама, у циљу даљег унапређења сарадње са САД.

Током радне посjете, министар Спаjић ће се састати са господином Габриjелом Ескобаром, замjеником помоћника америчког државног секретара у Бироу за европска и евроазиjска питања и специjалним изаслаником за Западни Балкан, саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања.

Како су истакли Министар Спаjић и специjални изасланик Ескобар састали су се два пута током прошле године, а састанак у Вашингтону ће представљати наставак разговора о унапређењу сарадње између двиjе земље и jачању економских односа.

Додају да су сусрети са осталим високим званичницима у америчкоj администрациjи у Вашингтону такође планирани, након што су, током претходне посjете, остварени значаjни контакти и успостављени темељи за поспjешивање сарадње у области економиjе и привлачења инвестициjа у Црну Гору.

- Министар Спаjић ће се и у Њуjорку састати са потенциjалним инвеститорима, у циљу развоjа државе Црне Горе и даљег jачања jавних финансиjа - поручују из Министарства финансија и социјалног старања.

Специjални изасланик за Западни Балкан, г. Ескобар је подсјећају, приликом сусрета у октобру прошле године, поздравио напоре коjе Влада Црне Горе и Министарство финансиjа и социjалног старања улажу у опоравак економиjе, и честитао министру Спаjићу на сjаjним резултатима коjе jе постигао у консолидациjи jавних финансиjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:12