/ - Тамара Срзентић
01/11/2021 u 09:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарка Срзентић од сјутра у званичној посјети Словенији

Разговараће се и на тему медија и медијске писмености, управљања јавним сервисом

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић, предводиће црногорску делегацију која ће боравити у Љубљани, у званичној посјети Словенији, од сјута до 4. новембра, а то ће бити прилика за размјену мишљења и искустава у вези са приоритетним активностима двије земље, посебно у области дигитализације и реформе јавне управе. 

- Подсјећамо да је амбасадор Словеније у Црној Гори, Грегор Прескер позвао министарку Срзентић да посјети Словенију и разговара са партнерима у Влади. Имајући у виду добру сарадњу са ресорним институцијама Владе Републике Словеније, министарка Срзентић ће се сусрести са Боштјаном Коритником, министром јавне управе, Здравком Почивалшеком, министром економског развоја и технологије, Васком Симонитијем, министром културе и Марк Борисом Андријаничем, министром без портфеља задуженим за дигиталну трансформацију- наводе из Министарства.

image
- Тамара Срзентић

Такође, имајући у виду значај Привредне коморе и Дигиталне коалиције у Словенији, министарка Срзентић ће се сусрести са Ненадом Шутановцем, предсједником Привредне коморе Словеније и Игором Зорком, предсједником управног одбора словеначке Дигиталне коалиције. Поред тога, министарка ће имати састанке са црногорским студентима и почасним конзулом Црне Горе у Словенији Војом Ковачем.

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија је у фази израде низа стратешких докумената, а прије свега Стратегије реформе јавне управе, Стратегије дигиталне трансформације, Стратегије сарадње са НВО, Стратегије информационе безбједности, као и низа правих аката из своје надлежности. Планирани састанци ће бити прилика за размјену мишљења у вези са приоритетним активностима двије земље, унапређењем билатералне сарадње из поменутих ресора, али прилика да се разговара на тему европских интеграција у областима реформе јавне управе, дигитализације и сл.

Разговараће се и на тему медија и медијске писмености, управљања јавним сервисом, али и о плановима за дигиталну трансформацију и управљање дигиталном трансформацијом кроз вријеме и развоју еУслуга, гдје ће искуства Словеније бити од изузетне користи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:31