Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
14/10/2021 u 21:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство здравља Марковићу: Срам Вас и стид било

Друго, како додају, извјесно је да је Душка Марковића као бившег премијера занимало све, само није здравље грађана Црне Горе

Срам Вас и стид било, као што, очигледно, није, то је једино што Министарство здравља Црне Горе може да поручи, с дебелим разлогом, Душку Марковићу који је данас, што год хоће, али је, како су саопштили из овог ресора, за јавност и за све грађане само “бивши”.

 - А, само два аргумента навешћемо сад. Срозали сте и људску и медицинску етику кад сте прошле године грађане Црне Горе, сматрајући их, Вама својствено, својом марвом, објавили списак заражених корона вирусом и позвали људе да се између себе шпијунирају. Све је било против Вас: етика (којом, оправдано сумњамо, не располажете); медицина (за Хипократову заклетву нијесте чули или сте осилили толико да Вам је смјело пасти на памет да колеге ни не питате чиме се у раду руководе); Устав и закони (за које сте сад први пут, са 63 године живота чули) - наводе из Министарства здравља.

Друго, како додају, извјесно је да је Душка Марковића као бившег премијера занимало све, само није здравље грађана Црне Горе. 

- Марковић ни ријеч није изустио кад је његов шеф одложио изборе у Тивту у марту 2020. године уз образложење да пријети ширење епидемије када у Црној Гори, по волшебној статистици ДПС-а, има само 14 заражених, а није имао проблем да изађе на парламентарне изборе 30. августа 2020. године када је урађено биједних 375 тестова, од чега је било 63 позитивних грађана и чак пет преминулих људи - додају они.

И, онда, како истичу из овог ресора, Марковић данас “соли памет” Црној Гори.

 - Кад бисмо радили као Ви - никад не бисмо изашли из измаштаног и наштелованог “корона - фрее” статуса, нити би икад престало хапшење људи који су минут након Вашег полицијског сата затечени испред куће. Ваш резултат у борби против корона вируса је: нула вакцина, нула вакцинисаних и на стотине и стотине хиљада угрожених, прошпијаних и ухапшених и десетине хиљада грађана који нијесу смјели да привире Клиничком центру Црне Горе шест мјесеци током 2020. године - закључили су из Министарства здравља.

Подсјетимо, Марковић је на телевизији "Вијести" казао је да је поносан на све што је урадила Влада коју је предводио "када је у питању суочавање са пандемијом".

 - Ови људи ће остварити своје право због угрожених људских права... Али вјерујте то је мања цијена од ове коју плаћамо данас када само за недјељу дна умре стотину људи - навео је он вечерас гостујући на Вијестима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:07