/ - ФОТО: МВП
07/06/2022 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министри Кривокапић и Дендиас: Црна Гора може постати најуспјешнија прича на Западном Балкану

Шеф црногорске дипломатије захвалио је Грчкој на истрајној подршци нашем европском путу, наводећи да се односи двије пријатељске државе темеље на историјским везама и сличностима медитеранских земаља

Грчка снажно подржава интеграцију цјелокупног региона у ЕУ, а Црна Гора може постати најуспјешнија прича на Западном Балкану – оцијењено је на данашњем састанку министара вањских послова Црне Горе Ранка Кривокапића и Републике Грчке Никоса Дендиаса, који борави у посјети Подгорици.

Шеф црногорске дипломатије захвалио је Грчкој на истрајној подршци нашем европском путу, наводећи да се односи двије пријатељске државе темеље на историјским везама и сличностима медитеранских земаља.

Министар Кривокапић је казао да је сада кључни моменат за убрзање процеса преговора, уз испуњавање критеријума у области владавине права, како би преговори са ЕУ били завршени у могућем пуном мандату ове Владе.

На тој линији, исказана је спремност Грчке да пројектује Црну Гору као наредну чланицу ЕУ, што би било подстицајно и за друге државе кандидате у региону.

Шефови дипломатија двије државе указали су на значај стварања нових могућности сарадње, посебно у домену инфраструктурног повезивања и успостављања интензивнијих контаката између бизнис заједница.

Заједнички је изражено задовољство предстојећим сусретом у Солуну у оквиру иницијативе Процес сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), гдје ће Црна Гора преузети од Грчке предсједавање овим регионалним форумом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:05