Ministri se pridružili kampanji / - MINISTRI SE PRIDRUžILI KAMPANJI
01/07/2022 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministri se pridružili kampanji: Kreirani Viber stikeri o evropskoj integraciji Crne Gore

Kako navode, zato su ove godine, kako bi obilježili desetu godišnjicu pregovora kreirali interesantne Viber stikere koji su vezani za integraciju Crne Gore u EU, ali i upotrebljivi u svakodnevnoj komunikaciji putem ove platforme

Pregovori o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji građankama i građanima, a posebno mladima, često je nerazumljiv i previše tehnički proces. Prateći iz godine u godinu istraživanja javnog mnjenja o prercepciji EU i procesa integracije, Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore trudi se da evropske integracije i proces pregovora što više pojednostavi i približi građanima.

Kako navode, zato su ove godine, kako bi obilježili desetu godišnjicu pregovora kreirali interesantne Viber stikere koji su vezani za integraciju Crne Gore u EU, ali i upotrebljivi u svakodnevnoj komunikaciji putem ove platforme.

Kako bi podstakli građane da preuzmu i koriste stikere, kampanji promocije pridružili su se potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, državni sekretar u Ministarstvu pravde, Bojan Božović i zamjenik generalnog sekretara Vlade, Ilir Hasani.

image

kreirani stikeri

- KREIRANI STIKERI

- Crna Gora je prije 10 godina otvorila pregovore sa EU i u ovom procesu imali smo brojne uspone i padove i velika očekivanja građanki i građana. Često se stiče utisak da se administracija teško nosi sa teretom pregovora. Nije lako, ali ova Vlada ima znanje, spremnost i odlučnost da tas na vagi prevagne na našu stranu, kazala je potpredsjednica Vlade Jovana Marović.

Kad je riječ o pregovorima, najčešće se pominje vladavina prava i poglavlja 23 i 24. Državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojan Božović napominje da je Crna Gora otvorila poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava još 2013. godine što samo po sebi govori o tome da je dugo u tom procesu, ali sa druge strane, vjeruje da će taj proces ubrzo biti gotov.

 - Nadamo se da ćemo uskoro privremena mjerila za poglavlje 23 i 24 pretočiti u završna, što bi značilo i kraj cijelog procesa, kazao je Božović.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović podsjeća da Crna Gora već dugo pregovara sa EU, ali da ohrabrenja iz Brisela daju novu snagu ovoj Vladi da taj proces privede kraju.

- Dobre vijesti stižu nam iz Brisela da do 2024. godine možemo završiti naše obaveze u ovom procesu. Jako je važno da u narednom periodu intenzivno radimo da bi Crna Gora bila sljedeća članica EU, poručila je Novaković Đurović.

Zamjenik generalnog sekretara Vlade, Ilir Hasani je naglasio da Crna Gora ide ka EU i to je jedini put koji vidi kao ispravan i koji garantuje ljepšu budućnost građanima.

 - Naša obaveza je da radimo na jačanju vladavine prava i većoj distribuciji pravde kako bi u našoj Crnoj Gori stvorili ekonomski, politički i društveni stabilan ambijent, ali i kako bi u što kraćem roku postali punopravna članica EU, rekao je Hasani.

Pozivaju sve da preuzmu stikere koji na zanimljiv način približavaju proces pristupanja Crne Gore EU i to putem ovog LINK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:29