Waag / - OEBS
08/12/2022 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Misija OEBS-a ističe važnost brzog imenovanja sudija Ustavnog suda

Ističući ovu vitalnu ulogu, snažno podstičemo sve aktere da prevaziđu trenutni ćorsokak u Skupštini i obezbijede punu funkcionalnost Ustavnog suda mnogo prije narednih, predsjedničkih izbora, kazala je Waag

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominique Waag istakla je važnost brzog imenovanja sudija Ustavnog suda.

- Prepoznajući važnost brzog imenovanja sudija Ustavnog suda za očuvanje ustavnosti, pravnog poretka i redovnog političkog procesa u Crnoj Gori, Misija OEBS-a u Crnoj Gori poziva političke lidere da se angažuju u inkluzivnom dijalogu kako bi se izgradio konsenzus unutar Parlamenta, kazala je Waag.

Waag je, takođe, naglasila značaj Ustavnog suda u aktuelnom političkom kontekstu.

- Kao čuvar ustavne demokratije, Ustavni sud ima ključnu ulogu u obezbjeđivanju legitimiteta i zakonitosti demokratskih izbora rješavanjem izbornih žalbi i obezbjeđivanjem zaštite prava birača. Ističući ovu vitalnu ulogu, snažno podstičemo sve aktere da prevaziđu trenutni ćorsokak u Skupštini i obezbijede punu funkcionalnost Ustavnog suda mnogo prije narednih, predsjedničkih izbora, kazala je Waag.

Misija je spremna da nastavi blisku saradnju sa nacionalnim vlastima kako bi pomogla Crnoj Gori u postizanju njenih strateških ciljeva, u skladu sa principima i obavezama OEBS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:24