Посланик ДПС Иван Митровић / - фото: Скриншат
16/06/2021 u 20:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: Демагошким триковима Демократе би да сачуваjу и Лепосавића и Владу

Ниjе нам jасно какво то компромитовање Владе Здравка Кривокапића спочитава Богдановић ДПС-у? Ту Владу нико више не компромитуjе него сам Кривокапић, истиче Митровић

Драго нам jе што jе Демократска Црна Гора данас коначно признала да не жели да министар правде Владимир Лепосавић буде смиjењен. Њихов jефтини демагошки покушаj “гласаћемо за само ако не буде гласао ДПС”, што у преводу значи “гласаћемо само ако на таj начин не буде довољно гласова за смjену”, можда негдjе jош и пали – али не код грађана Црне Горе, нити код наших међународних партнера, саопштио jе посланик ДПС-а у Иван Митровић.

Како jе истакао посланик ДПС-а, у своjим карикатуралним наступима, посланици Богдановић и Краповић рекли су довољно, како каже, и о себи и о Влади.

– Краjње “мудар” закључак “елоквентног” Богдановића да су екстремисти они коjи признаjу геноцид у Сре-бреници и потенцираjу да и чланови Владе мораjу имати исти став, а да су људи са ставовима налик Лепосавићу, ваљда баштинитељи правих вриjедности – говори довољно о његовим капацитетима и свjетоназорима. Ако ништа друго, Богдановић би због тих риjечи требало да се постиди макар од оних маjки Сребренице, коjе су данас у Подгорици, а коjе нико из његове странке ни на jедан начин ниjе уважио – наводи Митровић.

На наводе да ДПС компромитуjе Владу Здравка Кривокапића, наглашава да премиjер заjедно са министрима сам то чини.

– Ниjе нам jасно какво то компромитовање Владе Здравка Кривокапића спочитава Богдановић ДПС-у? Ту Владу нико више не компромитуjе него сам Кривокапић и његови ‘експерти’ коjе jе, како jе некад тврдио, бирао сам – додаjе Митровић.

Напомиње да то што jе ДПС главна тема скупштинских засиjедања, неће омести ту Партиjу од зацртаних циљева.

– Нама jе жао што Демократска партиjа социjалиста, чак и кад jе одсутна са пленума, изазива толику нелагоду, страх и зазор код Демократа. Али, нећемо одступити од онога чему смо одувиjек били посвећени – од референдума, преко чланства у НАТО, све до чланства у Европскоj униjи. А то jе непристаjање на компромисе са шовинистима, клеронационалистима и популистима, коjи чине актуелну власт – сугерише Митровић.

Истиче да одређене политичке струjе проналазе тактике како да сачуваjу Лепосавића.

– И тако то иде – док неко са клеронационалистима осмишљава тактике како да спаси министра негатора геноцида, неко са Маjкама Сребренице и међународним партнерима разматра како оjачати добросусjедску политику – истиче Митровић.

Наглашава да jе тешка ноћ испред Демократа и њихових коалиционих партнера.

– Нити сами знаjу како ће сjутра гласати, нити та владаjућа већина уопште има представу какав ће од сjутра бити састав Владе. Тако то иде када неко нема став ни jасну политику, када му се комплетно егзистирање базира на неодређености и компромисима са екстремистима – оцjењуjе Митровић.

Како jе истакао Митровић, за Демократску партиjу социjалиста нека не брину.

– Ми никад ниjесмо остали недоречени, наши су ставови и о Лепосавићу и о Сребреници jасни и познати. Да имаjу мудрости, наjприjе би требало да их брине парламентарна већина коjоj припадаjу и Влада коjу су изабрали, а коjа од првог дана ради и против Црне Горе и против грађана и, како то на краjу увиjек бива, против себе – закључуjе Митровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 04:51