/ - фото илустрација УРА
26/10/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Млади УРЕ на конвенцији УН за климатске промјене у Глазгову

Из УРЕ напомињу да се Црна Гора води међу једним од најугроженијих европских држава од стране раста нивоа мора и временских непогода

Форум младих УРЕ као чланица Младих Европских Зелених (FYEG) учествоваће на конференцију странки конвенције Уједињењх нација за климатске промјене, једној од највећих конференција на свијету, са више од 20 хиљада делегата, која ће се одржати у Глазгову од 31. октобра до 12. новембра, казали су данас из ове страначког органа УРЕ.

- Делегација FYEG-a у првој линији захтијева да се директорима нафтних свјетских компанија ускрати присуство на  конференцији због лобирања против сузбијања загађивања природе угљен-диоксидом и другим гасовима који проузрокују раст температуре и климатске непогоде. Натфне компаније не требају добијати позивнице на конференције за климатске промјене исто као што се дуванске компаније не позивају на здравствене самите- мишљење је FYEG-a а преносе га из Форума младих УРЕ.

Из ове страначке организације УРЕ напомињу да се Црна Гора води међу једним од најугроженијих европских држава од стране раста нивоа мора и временских непогода.

- Из тог разлога Форум младих УРЕ ће се најснажније борити да се атмосфера мање загађује а да развијене државе финансијски и логистички одговарају за посљедице узроковане онима који за климатске промјене нису заслужни- стоји у закључку саопштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:23