Црногорске Чавоглаве / - Скриншот
24/07/2021 u 10:14 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Морбидна црногорска верзија Томсонове пјесме позива на насиље и на крвну освету

Текст Томсонове пјесме је измијењен али је суштина остала иста и врло је узнемирујућа. Довољно је чути почетак и усклик "за крвну освету" да би схватзили која је намјена ове пјесме

Друштвеним мрежама кружи препјев пјесме Марка Перковића Томсона "Бојне Чавоглаве", у извођењу непознатог аутора, која се односи на Црну Гору и позива на насиље, а под називом "Црногорске Чавоглаве".

Текст Томсонове пјесме је измијењен али је суштина остала иста и врло је узнемирујућа. Довољно је чути почетак и усклик "за крвну освету" да би схватзили која је намјена ове пјесме.

У опису снимка пише да су последњи избори у Црној Гори довели до великих немира на црногорским улицама.

- Након што је побједу на изборима однијела просрпска коалиција „За будућност Црне Горе“, грађани су организовали протесте од којих је највећи одржан у Цетињу, а који је остао запамћен по пјевању хрватских националних пјесама с почетка 90-их. Већ од раније огорчени Црногорци због чињенице што њихова црква нема аутокефалност, додатно су распламсали националне страсти након резултата избора, а цетињски "Патриотски скуп" остао је запамћен по пјевању хрватске домољубне песме "Бојна Чавоглаве" - пише у опису овог видеа.

У црногорској верзији ове пјесмје се пријети србима, свештеницима СПЦ, али ни поручује: "Корак напријед ЦРна Горо, буди ппобједник, своје недај ал не крећи на наш Дубровник".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:39