/ - Фото: Демократе
10/03/2022 u 17:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мрваљевић: Накнаде за бебе и породиље које не раде најмање 500 еура

Већ у Буџету за 2022 годину, који ће бити донесен у Скупштини Пријестонице до краја овог мјесеца, Демократе ће тражити да се обезбиједе средства за накнаде, наводи он

Све оно што смо обећали грађанима Цетиња у кампањи за локалне изборе (иако Демократе немају представнике у извршној власти, јер као што знате нијесмо уцјењивали и нијесмо тражили ниједну политичку функцију), као дио парламентарне већине, односно као политички субјект уз чију подршку врше власт Стара Гарда ЛСЦГ и СДП, иницираћемо и у формалном смислу и радити пуном паром на томе да све буде спроведено у дјело. То сматра предсједник Одбора Демократа Пријестонице Цетиње Данило Мрваљевић .

.Резултати ће наравно највише зависити од чинилаца извршне власти, градоначелника и старјешина органа нове локалне управе, њиховог рада и компетентности, али наше је да дамо подршку и ту смо да помогнемо и допринесемо на све начине како се заједнички договоримо, без икаквих уцјена и политикантских калкулација - само за Цетиње-наводи он.

Додаје:"Оно што је најважније и од чега сигурно нећемо одустати јесте озбиљан договор свих чинилаца владајуће већине о јасној Стратегији економског опоравка Пријестонице, Стратегији демографског развоја и Програму управљања и деполитизације локалне управе, у корист свих грађана Цетиња".

-Већ у Буџету за 2022 годину, који ће бити донесен у Скупштини Пријестонице до краја овог мјесеца, Демократе ће тражити да се обезбиједе средства за накнаде за новорођенчад у износу од најмање 500€ и накнаде за незапошљене породиље, такође у износу од најмање 500еура-поручује Мрваљевић.

Додаје:"За оволико увећање већ има новца - потребна је само добра воља и договор већине: средства од око 35.000-36.000€, која су раније опредјељивана за уџбенике треба само преусмјерити и планирати за ову намјену, јер сада држава обезбјеђује уџбенике за све основце. А онда, заједнички радити на томе да сваке наредне године, сходно могућностима, постепено даље увећавамо износ обије накнаде. Сигуран сам да ће сви из парламентарне већине прихватити овај наш предлог".

-И већ размишљати о Програму Станови за младе брачне парове који можемо започети 2023.Све оно што нијесу хтјели или нијесу умјели ДПС и СД, све оно за што смо се борили годинама и оно због чега смо критиковали бившу власт, сада имамо прилику да исправимо, да успоставимо, да унаприједимо. Нема изговора - на дјелу се показати и испуњавати обећања- закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 20:05