/ - Данило Мрваљевић
03/12/2021 u 19:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мрваљевић: Штитили смо раднике и пензионере

Истакао је да на државном нивоу, израдили су и предали у процедуру Закон о обештећењу мајки

Данило Мрваљевић, "Демократе - Црногорско, а свјетско! Цетиње!", саопштио је да је пред грађанима одлука коју доносимо једном у четири године, зато је важно да одлучи се мудро и чисте савјести.

- У претходне четири године радили смо много, нијесмо се штеђели, били смо у константном контакту са вама, обилазили оне који живе на сеоском подручју сваке године, више пута, тражили рјешења за њихове проблеме, отворили свако питање из нашег Програма и борили се да се сачува сваки еуро у каси Цетиња. Написали на стотине тужби и жалби мајкама, израдили на стотине других аката у оквиру бесплатне правне помоћи грађанима, изборили се за накнаде за новорођенчад у цетињском парламенту, иницирали накнаде за незапошљене породиље, иницирали бесплатне уџбенике. Изборили се за директне преносе сједница локалног парламента у циљу пуне транспарентности и информисаности оних због којих смо ту, због вас. Изборили се за већа издвајања за Црвени Крст, за унапрјеђење туристичке понуде, остварили најбољу сарадњу са НВО, прихватили све њихове иницијативе и одазвали се свим њиховим позивима, у континуитету одржавали комуникацију са грађанима - нијесмо одбили ниједан ваш захтјев, по било ком основу. Процесуирали сваки проблем и увијек понудили конкретна рјешења, тражили 222€ еураза све на бироу рада у првом удару короне, током лоцкдоwна, и након одбијања предлога од стране ДПС-а напустили Радну групу. Штитили смо раднике и пензионере, борили се за права запослених у РТВ Цетиње, иницирали Стратегију демографског развоја, више пута указивали и нудили рјешења за проблем Понора, водоснабдијевања, огромне стопе незапослености, предлагали конкретне активности за значајно повећање прихода Пријестонице- навео је он.

Поред остало, истакао је да на државном нивоу, израдил су и предали у процедуру Закон о обештећењу мајки, враћају њихове надокнаде.

-  Повећали смо минималне зараде и старачке надокнаде, увели смо дјечије додатке, који су већ почели да се исплаћују за дјецу до 6 година, а од 1. јануара, већ смо предали у процедуру измјене Закона - да се додатак исплаћује за сву дјецу до 18. године живота! Једини смо мислили и на пензионере - подижемо минималне пензије на 200€! Радили смо пуно, радили смо озбиљно и предано, искључиво у корист Града и Грађана. Радили смо пуно, радили смо озбиљно и предано, искључиво у корист Града и Грађана. Након ове 4 године, свакога можемо погледати у очи, јер смо одржали Ријеч! Обишли смо на стотине цетињских домова, представили наше резултате и наш веома озбиљно, темељно, стрпљиво и стручно припремљен Програм и људе који знају, хоће и могу да га спроведу у дјело. Зато, очекујемо подршку свих вас, да заједнички градимо наш Град. Да смијенимо оне који га три деценије разграђују, оне који шире мржњу и подјеле, док Цетиње нестаје пред нашим очима. Да Пријестоницу вратимо на мјесто које јој по свему припада - на чело наше једине отаџбине Црне Горе- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:23