Борис Мугоша / - BALSA RAKOCEVIC
08/06/2022 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Црна Гора нема амбасадоре на бројним значајним адресама

Он је указао на неопходност израде детаљне анализе рада амбасадора од обнове независности 2006. године

Потпредсједник и посланик СД-а Борис Мугоша је гостујући у емисији Округли сто - Парламент у студију, указао на како он истиче “веома проблематичну чињеницу” а то је да Црна Гора нема амбасадоре при бројним државама и међународним организацијама. 

Наиме, како је навео Мугоша који је и члан скупштинског Одбора за међународне односе и исељенике, немамо именоване амбасадоре у готово нити једној држави у региону (осим Македонији) као и на изузетно важним међународним адресама.

 - Црна Гора нема именоване амбасадоре у: Албанији, Аргентини, Аустрији, Босни и Херцеговини, Бугарској, Хрватској, Мађарској, на Косову, Кини, Њемачкој, Пољској, Америци, Словенији, Србији, Светој Столици, Шпанији, Уједињеним Арапским Емиратима, Уједињеном Краљеству, УН (Њујорк), навео је Мугоша и истакао да именовање амбасадора на важним диоломатским адресама треба да буде један од приоритета у периоду пред нама.

Мугоша је указао на неопходност израде детаљне анализе рада амбасадора од обнове независности 2006. године, са посебним фокусом на резултате истих у сегменту економске и културне дипломатије и сматра да управо у тим областима постоји огроман простор за унапређење рада наших дипломатско-конзуларних представништава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:18