Boban Mugoša / screenshot YouTube
09/05/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mugoša pitao Mandića: Jesmo li na Premijerskom ili Vašem satu

Poslanik Socijaldemokratske partije Boris Mugoša pitao je predsjednika Skupštine Andriju Mandića da mu objasni jesu li oni danas na primjerskom satu ili na satu presnjenjka Skupštine.

– Znači, dva sata traje primjerski sat, a od toga vi 45 minuta komentarišete. Ne postoji nijedan osnov na osnovu koga vi možete da komentarišete. Ukoliko smatrate da je prozvana partija kojoj pripadate, neka se predstavnik vašeg kluba uredno javi i da dobije vrijeme za komentar. To je toliko neprimjereno da nemam riječi i mi ostali čekamo na pitanje i diskusiju s premijerom – kazao je Mugoša.

(UŽIVO) Spajić: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

On je istakao da ne mogu satima da slušaju Mandića kako raspravlja s DPS-om.

– Ovo je primjerski sat. Ovo je sat gdje se poslanici s premijerom diskutuju. Znači, radi se o tome da vas zamolim, nemojte više da zloupotrebljavate tu poziciju. Znači, na svaki komentar prema premijeru vi se javljate. Kao da, pa neće se on, može li se on odbraniti bez vas od koga? Prvo me prekidate. Drugo, vam kažem da vi kao predsjednik parlamenta ne trebate da zloupotrebljavate tu funkciju. Pustite poslanike da diskutuju s premijerom. Ako se nekome u Vašoj partiji ne sviđa partiji neki stav, neka se javi za komentar. I to je to. Niste vi iznad nas. Vi ste prvi među jednakima i nemate više prava nego bilo koji poslanik u ovom parlamentu. Vi ste spiker parlamenta, vi predsjedavate sjednicom. I molim vas da to više ne radite. Evo, hvala vam. Pošto sam dugo u ovom parlamentu, ne sjećam se da ste onom spikeru koji je dolazio iz vaše partije držali ovakve stvari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:18