Boris Mugoša / FOTO- IVAN PETROVIC-IPE
15/06/2024 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mugoša: Postoji javni interes da Miloviću bude omogućeno da se u Skupštini obrati poslanicima

Nesumnjivo postoji javni interes da bude omogućeno ministru pravde da se u Skupštini obrati poslanicima, saopštio je poslanik SD-a Boris Mugoša.

On je podsjetio da je predsjednik Vlade Milojko Spajić u predlogu za razrješenje Milovića naveo da bi ministar “daljim obavljanjem funkcije dodatno ugrozio interese Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike”.

-To su izuzetno ozbiljne optužbe koje ne smiju ostati samo slovo na papiru- naveo je Mugoša na mreži X.
On je pojasnio da su dva puta ministri iskazali želju da učestvuju u raspravi i da im se to i omogućilo – 2021. Leposavić, 2016. Konjević.
- Drugo, u članu 87 Poslovnika Skupštine je navedeno da o sazivanju sjednice i predloženom dnevnom redu predsjednik Skupštine obavještava Vladu a da ministri mogu učestvovati u radu sjednice… Treće, u članu 82 Ustava piše da Skupština razrješava člana Vlade (ministra)… Shodno tome, logično je omogućiti poslanicima da saslušaju onoga o čijem razrješenju odlučuju… ovo je posebno važno ako se ima u vidu da poslanici nisu odvojeno glasali za imenovanje pojedinih ministra nego su jednim glasanjem birali Vladu odnosno glasali su za program mandatara i njegov predlog za sastav Vlade”, napisao je Mugoša.

Istakao je da nesumnjivo postoji javni interes da bude omogućeno ministru pravde da se u Skupštini obrati poslanicima.

- Da li ćemo povodom (ne)učešća Milovića svjedočiti još jednom primjeru klasične političke trgovine između dva politička subjekta iz parlamentarne većine čija čvrstina veze i oprediljenost jednih na druge rapidno raste, saznaćemo brzo… O eventualnom političkom kukavičluku o tom potom… Što se nas iz SD-a tiče, interesuju nas a vjerujem i dobar dio javnosti odgovori na razna veoma važna pitanja… Nebitne priče da se brani neko, svrstava na neku stranu i sl. su nebitne i ništa više - zaključio je Mugoša.

Nema saglasnosti da Milović učestvuje u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o njegovom razrješenju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 10:52