Борис Мугоша / - BALSA RAKOCEVIC
09/11/2021 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Повуците из процедуре допуне Закона о локалној самоуправи

Све остало представља правну и политичку хајдучију, којом се нарушава уставно-правни систем и угрожава наша европска перспектива, истакао је Мугоша

Посланик СД-а и члан скупштинског Одбора за свеобухватну изборну реформу, јуче је на сједници Одбора позвао конституенте власти да повуку из скупштинске процедуре допуне Закона о локалној самоуправи, којима предлажу одгадјање избора на Цетињу, у Мојковцу и Петњици, наводи у саопштењу посланик СДЦГ Борис Мугоша.

-Одлука о одржавању локалних избора (и то свих) у једном дану, за коју се ми у СД-у залажемо, треба да буде резултат договора и компромиса, односно ширег политичког консензуса, а не једностраних потеза парламентарне већине и њена припрема је експлицитни задатак Одбора за свеобухватну изборну реформу. Све остало представља правну и политичку хајдучију, којом се нарушава уставно-правни систем и угрожава наша европска перспектива- истакао је Мугоша.

Касније у току јучерашњег дана су из Европске комисије послали јасну поруку да би “одлука о одржавању локалних избора у једном дану требало да буде заснована на међупартијском консензусу и координисана кроз скупштински одбор за свеобухватне изборне реформе”.

-И на овом примјеру ће се видјети да ли су поједини политички субјекти само декларативно за ЕУ- закључује посланик СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:16