Борис Мугоша / - Портал Дан
22/04/2022 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Предложићемо процедурално неспорна рjешења за кориговање циjена горива и намирница

То ће, како наводи посланик Мугоша урадити на начин да ће тражити допуну дневног реда сjеднице коjа jе сазвана за 28. април са предлогом закона посланика СД-а коjим се омогућава кориговање акцизе

Потпредсjедник и посланик СД-а Борис Мугоша указао jе на одређене нелогичности у предложеном дневном реду сjеднице заказане за 28.април. Наиме, како истиче Мугоша тачке 3,4 и 5 дневног реда (измjене акциза на гориво, ПДВ-а на основне производе за људску исхрану и предлог закона о ограничењу циjена производа) су предлози закона чиjи jе предлагач 42. (Кривокапића) Влада а тачка 2 избор 43. Владе, чиме постоjи нормативно ограничење да се те тачке (3,4 и 5) у форми коjа jе предложена расправљаjу након избора нове 43.Владе. Уосталом, не могу након избора нове Владе предлоге закона у Скупштини образлагати предлагачи (министри) из претходне Владе а у случаjу њиховог неприсуства у Скупштини разматрање акта се одлаже (члан 95 Пословника).

 - Због важности предузимања хитних мjера, са коjима Црна Гора већ добрано касни, у правцу кориговања циjена горива и намирница коjе су драстично порасле у претходних годину и по, посланици Социjалдемократа ће предложити правно и процедурално неспорно рjешење за ову ситуациjу како би се на сjедници 28.априла изгласали наведени закони - истиче Мугоша.

То ће, како наводи посланик Мугоша урадити на начин да ће тражити допуну дневног реда сjеднице коjа jе сазвана за 28. април са предлогом закона посланика СД-а коjим се омогућава кориговање акцизе, односно циjене горива а коjи jе подниjет у скупштинску процедуру jош приjе више од 2 мjесеца.

- Како jе то предлог посланика, нема нормативних сметњи да се о њему расправља на сjедници 28.априла - истиче посланик СД-а.

Мугоша закључуjе да Социjалдемократе имаjу предлог рjешења и за два преостала закона (смањење ПДВ-а на основне производе за људску исхрану и ограничавање циjена производа), како би и они могли бити изгласани на сjедници 28.априла, са чим ће jавност бити упозната наредних дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:33