Борис Мугоша
10/06/2021 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Прихваћен амандман СД-а за туристичке ваучере

Када је ријеч о туристичким ваучерима, они су већ уведени за просвјетне и здравствене раднике у висини од 200 еура

На данашњој сједници Одбора за економију, финансије и буџет прихваћен је предлог посланика Социјалдемократа да се у буџету Црне Горе за 2021. годину предвиде средства за туристичке ваучере запосленима у установама социјалне и дјечије заштите и планирају средства за почетак рада Алиментационог фонда, уколико се током године донесе закон о његовом оснивању, саопштено је из те политичке партије.

Када је ријеч о туристичким ваучерима, они су већ уведени за просвјетне и здравствене раднике у висини од 200 еура, али су Социјалдемократе због комплексности и одговорности посла запослених у установама социјалне и дјечије зашите, предложиле проширење ваучера и на њих.

- Такође, прихваћено је да се у буџету препознају средства за почетак рада Алиментационог фонда, који је од изузетног значаја за стабилност и сигурност самохраних родитеља и квалитет живота дјеце, и о коме се прича се већ дуго. Нажалост, у Црној Гори само једна трећина родитеља уредно плаћа алиментацију за своју дјецу због чега је неопходно конципирање адекватног модела подршке државе самохраним родитељима - додаје се у саопштењу СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:50