Борис Мугоша / Дан
04/06/2021 u 11:52 h
ДанДан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Због недоношења буџета трпе грађани и привреда

Посланик Мугоша jе, говорећи о стању приступних преговора, указао да шест мjесеци након формирања Владе и даље нису именовани шефови радних група за наjважниjа поглавља 23 и 24, као ни преговарачи

Током jучерашњег састанка Парламентарног одбора Европске униjе и Црне Горе за стабилизациjу и придруживање, посланик Социjалдемократа Борис Мугоша истакао jе да jе за напредак Црне Горе на путу ка ЕУ неопходан отворен и конструктиван диjалог између свих политичких и друштвених чинилаца.

Посланик Мугоша jе, говорећи о стању приступних преговора, указао да шест мjесеци након формирања Владе и даље нису именовани шефови радних група за наjважниjа поглавља 23 и 24, као ни преговарачи.

Такође, Црна Гора и даље нема амбасадора при ЕУ, док jе амбасадор при Савjету Европе био пет мjесеци „на чекању” у Подгорици да би на краjу Влада предложила његов опозив.

Посланик Мугоша jе истакао да jе за напредак Црне Горе на путу ка ЕУ неопходан отворен и конструктиван диjалог између свих политичких и друштвених чинилаца.

– Међутим, девет мjесеци након избора нема неопходног диjалога око питњjа за коjа jе потребна 2/3 и 3/5 већина у парламенту, односно договор власти и опозициjе, а коjа су кључна за владавину права и реформе у правосуђу, иако jе опозициjа упућивала писане и усмене инициjативе да се крене у таj диjалог. Умjесто неопходног диjалога власти и опозициjе, приоритет парламентарне већине jе био измjена системских закона без jавне расправе и обавезе слања истих Европскоj комисиjи на мишљење – навео jе Мугоша.

Посланик СД-а jе указао и да у изузетно комплексноj економскоj ситуациjи, због односа у коалиционоj већини и константних трвења између Владе и диjела већине, Црна Гора jош увиjек нема усвоjен буџет за ову годину, због чега трпе броjни грађани и привреда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:39