/ - BORIS MURATOVIć FOTO: DPS
26/10/2022 u 13:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muratović: EPCG dovedena do dužničkog ropstva, rukovodstvo da podnese ostavke

Zahvaljujući ovakvom bezobzirnom odnosu prema građanima, umjesto građanima, kojima ukida olakšice, ovo preduzeće nudi povoljnosti samo Republici Srbiji, navodi on

Za dvije godine rukovođenja Elektroprivredom, Demokratski front, predstavljajući se kao postizborni "oslobodilac", doveo je ovo ugledno preduzeće na ivicu dužničkog ropstva, u situaciju da moraju da se zaduže još pedeset miliona eura za isplatu zarada. To smatra Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore-

-Nedomaćinsko, nedobronamjerno i neznaveno upravljanje ovim privrednim gigantom, praćeno bestidnim partijskim zapošljavanjem nestručnog i nekompetentnog kadra, dovodi nas do ukidanja povoljnosti za redovne platiše, ali i poskupljenje struje, koja je već najskuplja u regionu!Umjesto Luksemburga, čiji su standard obećavali 30. avgusta 2020. godine, Crnu Goru su doveli na ivicu bankrota, preduzeća na prag stečaja, a građane na granicu siromaštva- navodi on.

Dodaje:"Populističke mjere zapošljavanja nesposobnog i nepotrebnog partijskog kadra u ovom preduzeću, vođenje nakaradne poslovne politike, gdje se vodilo računa prevashodno o interesima stranaka a ne preduzeća, sada su došli na naplatu. Sada sve to plaćaju građani, kojima se najavljuju sve veći nameti i stezanje kaiša, ali i hladna zima, u kojoj se stidljivo spominju mehanizmi uštede slični restrikcijama".

-Zahvaljujući ovakvom bezobzirnom odnosu prema građanima, izdaji naših interesa i podaničkoj svijesti, umjesto građanima, kojima ukida olakšice, ovo preduzeće nudi povoljnosti samo Republici Srbiji. Pozivamo rukovodstvo Elektroprivrede da, nakon eksplicitne demonstracije nesposobnosti rukovođenja preduzećem, podnese ostavke i prepusti upravljanje ovim privrednim društvom nekome ko je sposoban da odgovori potrebama građana i potrošača na našem tržištu- zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:49