Muratović / - FOTO: DPS
24/11/2022 u 16:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muratović: URA da ne manipuliše, nego da riješi krizu koju je po komandi DF-a izazvala

Predsjednica Venecijanske komisije je juče napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt, Ustav, propisuje. Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom DF pokušavaju da sprovedu, naveo je on

Umjesto što pokušava da manipuliše izjavom predsjednice Venecijanske komisije i da je interpretira u skladu sa svojim potrebama, URA bi trebalo da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

- Predsjednica Venecijanske komisije Kler Bazi Malori je juče napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt, Ustav, propisuje. Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom DF pokušavaju da sprovedu. URA je ljetos namjerno opstruirala izbor sudija Ustavnog suda, i ni za jednog od 18 predloženih nije glasala samo da bi držala Ustavni sud blokiranim i spriječila održavanje izbora. Isto to sada URA radi – pokušava da pobjegne od izbora - ali na drugi način: tako što pokušava da voljom 41 poslanika preglasa 40, iako Ustav predviđa kvalifikovanu većinu od 2/3 odnosno 3/5 u drugom krugu. I tome se protivi ne samo DPS, kako URA to demagoški i manipulativno tvrdi, već i sve druge partije kojima ne komanduje DF, a koje ukupno imaju 40 poslanika, i predstavljaju skoro polovinu birača koji su glasali na posljednjim parlamentarnim izborima, naveo je Muratović.

Kako je dodao: "Zanimljivo je da nam URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca, pa je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela?! Zbog ovakvog politikanstva, fanatičnog držanja za fotelje, i kriminala u koje su se upetljali pojedini njeni funkcioneru, vlada koju predvodi URA ima podršku od rekordnih - 2,8 posto".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. januar 2023 18:16