Борис Муратовић / - Ж.Ш.
11/08/2022 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muratović: Vlada treba da padne jer je izazvala društvenu i političku krizu i udaljila nas od EU

- Ma koliko god se gospodin Joković spašavajući svoju fotelju trudio da manipuliše, činjenica je da Vlada u kojoj je potpredsjednik treba da padne zbog katastrofalne ekonomske, socijalne i ukupno državne politike, smatra on

Ova Vlada treba da padne i zato što je nedvosmisleno pokazala da nije autonomna u vođenju spoljne i unutrašnje politike, te da ispunjava ono što su prioriteti zvaničnog Beograda, a ne građana Crne Gore, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović.

 - Vladimir Joković, potpredsjednik 43. Vlade Crne Gore, koja je izabrana zbog toga što je u parlamentu imala podršku poslanika Demokratske partije socijalista, i koji je - po svjedočenju učesnika u pregovorima oko formiranja manjinske Vlade, tvrdio da mu ništa ne bi smetalo da naša partija bude konstituent izvršne vlasti, ali su mu manje partije problem, sada pokušava da mobiliše odbranu svoje fotelje promišljajući šta najviše šteti - upravo DPS-u?!, naveo je on.

Muratović navodi da je očigledno  to ta moralna vertikala na koju se SNP stalno poziva a po kojoj se mjera časti uvijek svodila na to kako služiti interesu tuđe države, ovjekovječena na onom čuvenom snimku kada jednog od Jokovićevih prethodnika, na kanabeu Milošević pita “šta čekate, kad ćete krenuti sa mitinzima”?

 - Ma koliko god se gospodin Joković spašavajući svoju fotelju trudio da manipuliše, činjenica je da Vlada u kojoj je potpredsjednik treba da padne zbog katastrofalne ekonomske, socijalne i ukupno državne politike. Riječ je o Vladi koja je zapostavila prioritete za koje je dobila podršku u Skupštini Crne Gore i namjerno izazvala društvenu i političku krizu koja našu državu udaljava od EU i dovodi u pitanje našu sposobnost da budemo prva naredna članica EU. Takođe, investicioni ciklus je i dalje u potpunosti stopiran, niko se ne bavi visokom stopom inflacije i nezaposlenosti, odnosno padom životnog standarda građana, tvrdi Muratović.

Zbog toga, kako ističe, ovaj pisani uradak Vladimira Jokovića, nastao u glavi i peru njegovog savjetnika Vladimira Pavićevića koga sa pravom vezuju za srpsku obavještajnu službu, ako ništa drugo, pouka je svim zagovornicima instant pomirenja, koje, dodaje on,  prema ocjeni naših kritičara propušta da obavi DPS, koliko je ono iskreno i trajno kad otvorite prostor za tobože najgrađanskiju partiju srpskog političkog bloka, a ona na ovakav način doprinese daljim podjelama u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. septembar 2022 07:46