Mustafić i Rapin / - BS
04/11/2022 u 10:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mustafić-Rapin: Zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori

Poslanik Bošnjačke stranke i predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske zaključili su da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim

Usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjedniku Crne Gore nisu u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i takva odluka određenih političkih subjekata u Crnoj Gori uzrok je zabrinutosti Francuske, zaključili su predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske Jean-Fransoa Rapin i poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Kako se navodi u saopštenju Bošnjačke stranke, Mustafić i Rapin zaključili su da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim. Rapin je kazao da je Evropska komisija konstatovala napredak Crne Gore ka EU, i dodao da pomenute izmjene i dopune Zakona u trenutku blokade Ustavnog suda predstavljaju svojevrsno nazadovanje Crne Gore u procesu integracija.

- Mustafić i Rapin zaključili su i da je u tom kontekstu neophodno jačati napore ka nastavku dijaloga političkih činilaca, te smirivanju tenzija u Crnoj Gori. Takođe, sagovornici su konstatovali značaj zajedničke politike kada je riječ o bezbjednosnim izazovima za Evropu, čiji je, kako su naveli, Crna Gora dio, kao članica NATO-a, dodaju iz BS.

Mustafić boravi u studijskoj posjeti Parizu, gdje u okviru partnerstva Skupštine Crne Gore sa programom InterPares, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuje na sastancima sa francuskim senatorima, članovima radnih tijela Senata nadležnih za oblasti bezbjednosti i odbrane, kao i stručnjacima za sajber bezbjednost na temu „Sajber bezbjednost”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. mart 2023 09:24