Ранко Кривокапић / - фото: Раде Копривица
10/06/2022 u 07:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МВП: Црна Гора преузима предсједавање Процесом сарадње у Југоисточној Европи

Предсједавање иницијативом биће додатна прилика да Црна Гора потврди своје капацитете регионалног лидера у европским интеграцијама, наводи се у саопштењу

Црна Гора преузима предсједавање Процесом сарадње у Југоисточној Европи (SEECP), саопштено је из Министарства вањских послова (МВП).

Ресорни министар Ранко Кривокапић учествоваће данас у Солуну на састанку шефова дипломатија СЕЕЦП-а, на позив садашњег предсједавајућег, грчког колеге Никоса Дендиаса.

Министарски састанак биће прилика за представљање приоритета црногорског предсједавања СЕЕЦП-ом као највећом регионалном иницијативом коју чини 13 чланица, а чије извршно тијело – Савјет за регионалну сарадњу, броји 46 држава, организација и међународних финансијских институција.

- Предсједавање иницијативом биће додатна прилика да Црна Гора потврди своје капацитете регионалног лидера у европским интеграцијама - каже се у саопштењу.

Учешће Кривокапића, како су казали из МВП-а, отвориће могућност да се размотре модалитети јачања економске и безбједносне сарадње, унапређења инфраструктурне повезаности и заједничког дјеловања у циљу даљег развоја и достизања бољег животног стандарда грађана држава региона.

- Министарски састанак биће и прилика за размјену мишљења о актуелним изазовима, како у региону југоисточне Европе, тако и у ширем, европском и глобалном контексту, те убрзању реформских процеса на путу европске интеграције земаља аспираната из региона - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

17. maj 2024 19:10