Јовановић у судници (Фото: Kosev online)
21/07/2021 u 16:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

МВП: Стекли се услови да се Јовановић врати, породица захвална Министарству и Влади Црне Горе

Министарство вањских послова Црне Горе и овом приликом, као и сваки пут до сада, уложило је максималне напоре у циљу пружања помоћи црногорским грађанима у заштити њихових права

У Основном суду у Приштини данас је окончан процес против Риста Јовановића коме је изречена казна плаћања новчане умјесто шест мјесеци затворске казне, те удаљавање и забрана уласка на период од пет година на територију Косова.

Јовановићу шест мјесеци затвора: Прихватио новчану казну од 6.700 еура, по уплати биће ослобођен

-Овим се стичу услови да се наш држављанин врати својој породици. Уз представнике Министарства вањских послова и Амбасаде Црне Горе на Косову, рочишту је присуствовала сестра Риста Јовановића, Славенка Перазић. Она је исказала искрену захвалност Министарству вањских послова на челу са министром Ђорђем Радуловићем и Влади Црне Горе на великом труду који је од првог дана уложен у циљу заштите права њеног брата, као и због чињенице да је Министарство обезбиједило његов безбједан повратак у Црну Гору-наводе у саопштењу из Министарства вањских послова.

Додају да "без обзира на комплексне околности и покушаје да се овај случај злоупотријеби и исполитизује, Министарство вањских послова Црне Горе и овом приликом, као и сваки пут до сада, уложило је максималне напоре у циљу пружања помоћи црногорским грађанима у заштити њихових права, без обзира на њихову националну, вјерску, политичку или било коју другу припадност".

-У наредном периоду, наставиће се континуирано јачање професионалне и ефикасне мреже дипломатско-конзуларних представништава Црне Горе у иностранству, која ће имати капацитете да одговори свим захтјевима и очекивањима црногорских држављана, посебно када је у питању рјешавање осјетљивих конзуларних случајева-наводе из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. septembar 2021 16:07