МВП Палестине осуђује израелске варварске нападе / - фото: Амбасада Палестине
27/04/2022 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МВП Палестине осуђује израелске варварске нападе

Цивили имају право да буду заштићени, починиоци ратних злочина морају одговарати, дискриминација међу жртвама ратних злочина дефинитивно ће имати озбиљне посљедице на међународни мир и сигурност, наводе у саопштењу

МВП Палестине осуђује израелске варварске нападе и хитно позива Савјет безбједности УН-а и државе чланице УН-а да преузму одговорност у спровођењу Повеље УН-а и међународног права, наводе у саопштењу из амбасаде Палестине.

- Израел наставља да убија невине Палестинце потпуно некажњиво и без међународних напора за одговорности - истичу у саопштењу.

Како додају, у последња 24 часа израелске окупационе снаге убиле су два млада Палестинца, Ахмада Оваидата (20) и Ахмада Масада (18), током непрекидних војних напада у којима је број палестинских жртава израелске агресије порастао на 49.

Министарство вањских послова осуђује израелске варварске нападе и хитно позива Савјет безбједности УН-а и државе чланице УН-а да преузму одговорност у спровођењу Повеље УН-а и међународног права.

Цивили имају право да буду заштићени, починиоци ратних злочина морају одговарати, став дуплих стандарда  и дискриминација међу жртвама ратних злочина дефинитивно ће имати озбиљне посљедице на међународни мир и сигурност, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 07:04