Са састанка / - фото: ГП УРА
04/07/2021 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Конгресу ГП УРА гости Кривокапић, Бечић, опозициjа, посланици из ЕУ

Делегати ће на Конгресу бирати предсjедника и потпредсjеднике партиjе док ће се остале страначке функциjе у новом мандату бирати статутарно на Главном одбору у сљедећим недjељама

Улцињ ће данас на пар сати бити центар домаће и регионалне политике jер су присуство на ИИИ Конгресу УРЕ наjавили премиjер Здравко Кривокапић, предсjедник Скупштине Алекса Бечић, представници партиjа из власти и опозициjе у Црноj Гори, представници партиjа из региона, представници разних европских организациjа а планирано jе и видео обраћање европских посланика, саопштили су данас из УРЕ.

Они додаjу да ће Конгресу присуствовати и вишеструки кандидат за Нобелову награду Штаjнер Брин, посланици из Албаниjе, БиХ, Србиjе, колеге из Хрватске, представници Зелених Европе...

Делегати ће на Конгресу бирати предсjедника и потпредсjеднике партиjе док ће се остале страначке функциjе у новом мандату бирати статутарно на Главном одбору у сљедећим недjељама, поjашњаваjу из УРЕ.

– Делегати III Конгреса гласаће и о измиjењеном Статуту и Програму партиjе. У новом нацрту Програма већи акценат дат jе зеленим политикама у складу са идеолошким усмjерењима странке и остаjе чврста опредиjељеност на путу европске и грађанске Црне Горе – стоjи у саопштењу УРЕ. 

Што се тиче номинациjа за мjесто предсjедника и потпредсjеднике партиjе, њих су статутарно предлагали општински одбори широм Црне Горе, истиче се у саопштењу.

– Сви општински одбори за предсjедника странке предложили су др Дритана Абазовића док су неопходан броj номинациjа за потпредсjеднике странке добили сљедећи кандидати: Милош Конатар, Филип Аџић, Горан Ђуровић, Jована Маровић и Суада Зороњић. Делегати Конгреса ће вечерас изабрати четири потпредсjедника – указуjу из УРЕ.

Из УРЕ истичу и да ће се Конгрес састоjати из два диjела – свечаног гдjе ће се бирати предсjедник странке и коjи ће бити отворен за jавност и радног диjела гдjе ће се бирати потпредсjедници, гласати о Статуту и Програму и он ће бити затворен за jавност.

 – 4. jул изабран jе симболично, као датум коjи се обиљежавао као Дан борца, у част доношења одлуке о подизању устанка широм окупиране Jугославиjе на почетку Другог свjетског рата, с циљем да се укаже на антифашизам као jасну детерминанту савремене Црне Горе – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:41