Са састанка / - фото: ГП УРА
04/07/2021 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

На Конгресу ГП УРА гости Кривокапић, Бечић, опозициjа, посланици из ЕУ

Делегати ће на Конгресу бирати предсjедника и потпредсjеднике партиjе док ће се остале страначке функциjе у новом мандату бирати статутарно на Главном одбору у сљедећим недjељама

Улцињ ће данас на пар сати бити центар домаће и регионалне политике jер су присуство на ИИИ Конгресу УРЕ наjавили премиjер Здравко Кривокапић, предсjедник Скупштине Алекса Бечић, представници партиjа из власти и опозициjе у Црноj Гори, представници партиjа из региона, представници разних европских организациjа а планирано jе и видео обраћање европских посланика, саопштили су данас из УРЕ.

Они додаjу да ће Конгресу присуствовати и вишеструки кандидат за Нобелову награду Штаjнер Брин, посланици из Албаниjе, БиХ, Србиjе, колеге из Хрватске, представници Зелених Европе...

Делегати ће на Конгресу бирати предсjедника и потпредсjеднике партиjе док ће се остале страначке функциjе у новом мандату бирати статутарно на Главном одбору у сљедећим недjељама, поjашњаваjу из УРЕ.

– Делегати III Конгреса гласаће и о измиjењеном Статуту и Програму партиjе. У новом нацрту Програма већи акценат дат jе зеленим политикама у складу са идеолошким усмjерењима странке и остаjе чврста опредиjељеност на путу европске и грађанске Црне Горе – стоjи у саопштењу УРЕ. 

Што се тиче номинациjа за мjесто предсjедника и потпредсjеднике партиjе, њих су статутарно предлагали општински одбори широм Црне Горе, истиче се у саопштењу.

– Сви општински одбори за предсjедника странке предложили су др Дритана Абазовића док су неопходан броj номинациjа за потпредсjеднике странке добили сљедећи кандидати: Милош Конатар, Филип Аџић, Горан Ђуровић, Jована Маровић и Суада Зороњић. Делегати Конгреса ће вечерас изабрати четири потпредсjедника – указуjу из УРЕ.

Из УРЕ истичу и да ће се Конгрес састоjати из два диjела – свечаног гдjе ће се бирати предсjедник странке и коjи ће бити отворен за jавност и радног диjела гдjе ће се бирати потпредсjедници, гласати о Статуту и Програму и он ће бити затворен за jавност.

 – 4. jул изабран jе симболично, као датум коjи се обиљежавао као Дан борца, у част доношења одлуке о подизању устанка широм окупиране Jугославиjе на почетку Другог свjетског рата, с циљем да се укаже на антифашизам као jасну детерминанту савремене Црне Горе – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. septembar 2021 15:25