Ilustracija / -
03/12/2023 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nacionalni Savjet Muslimana: Etnički Muslimani, bez straha izađite na popis

Vjerujemo da će uslovi biti reguralni i na teren,u da će prestati pritisci, ubjeđjivanja, ucjene, pokušaji podmićivanja od strane političkih i vjerske organizacije na građane koji se izjašnjavaju kao Muslimani, navode u saopštenju

Nacionalni Savjet Muslimana Crne Gore pozvao je sve svoje sunarodnike, etničke Muslimane da izađu na popis koji počinje danas i bez straha se izjasne kao nacionalni Muslimani.

- Zahvaljujući u prvom redu razumjevanju i otvorenosti predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića došli smo u situaciju da se obezbijede kvalitetni i regularni uslovi za odvijanje popisa u dijelu pravnog zakonodavstva. Vjerujemo da će ti uslovi biti reguralni i na teren,u da će prestati pritisci, ubjeđjivanja, ucjene, pokušaji podmićivanja od strane političkih i vjerske organizacije na građane koji se izjašnjavaju kao Muslimani, ističu u saopštenju.

Pozivaju građane da prijave bilo koji takav slučaj pritiska, bilo da dolaze od pojedinaca, bilo da dolaze iz džamija odnosno imama Islamske vjerske zajednice.

- Bez straha radi boljeg sjutra, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:39