/ Владимир Лепосавић -Портал Дан
18/05/2021 u 11:45 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након пола године јавност сазнаје: Лепосавићу пријетили смрћу

Лепосавић је у изјави за портал Дан казао да је као јавни функционер очекивао овакве ситуације, али је као министар правде забринут када види да је потребно пола године како би правосуђе одреаговало на пријетње смрћу

Пред Основним судом у Никшићу одржан је главни претрес на основу оптужнице коју је подигао државни тужилац, а против Д. Р. из Никшића. Суђење је заказано тек након пола године, а Д. Р. је оптужен да је 29. децембра, у ноћи кад су усвојене измјене Закона о слободи вјероисповијести, министру Владимиру Лепосавићу пријетио смрћу. Након што је Лепосавић завршио образлагање законских измјена, Д. Р. му је упутио пријетње поручивши поред осталог да ће " брзо завршити у рупи".

Окривљени се терети за кривично дјело угрожавање сигурности за које је запријећена казна затвора до три године.

Лепосавић је у изјави за портал Дан казао да је као јавни функционер очекивао овакве ситуације, али је као министар правде забринут када види да је потребно пола године како би правосуђе одреаговало на пријетње смрћу.
-Ово нарочито када се, као у овом случају, одмах утврди идентитет окривљеног. Пријетње смрцу треба најозбиљније схватати, јер је живот сваког човјека највредније добро које правни систем мора да штити без изузетка, али и без одлагања, казао је Лепосавић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:03