У току сједница СО Улцињ / - фото: М.К.
31/05/2022 u 11:30 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зенка прекинуо сједницу СО Улцињ, нису се стекли услови за наставак

Зенка је као разлог навео да нису одржане консултације и да није формирана комисија која би пратила избор и гласање за кандидате за предсједника СО.

Настављена је конститутивна сједница СО Улцињ.

Предсједавајућа Јасмина Хаса као најстарија одборница поднијела је оставку из здравствених разлога.

За предсједавајућег потом изабран Мехмед Зенка лидер ДУА као следећи  најстарији одборник.

Подсјетимо, Директорат за ефикасну имплементациjу добре jавне управе Минисарстсва jавне управе, након што је Управна  инспекција у прошли четвртак  посјетила СО Улцињ, упозорио је предсjедаваjућу Јасмину Хаса и све одборнике да су дужни да поступаjу законито у границама овлашћења, са пуном одговорношћу за законитост и цjелисходност рада Скупштине општине.

- Уколико се сjедница Скупштине општине Улцињ не одржи до 1. јуна  ово министарство ће без одлагања обавиjестити Владу Црне Горе о стању у Скупштини општине Улцињ ради преузимања мjера прописаних чланом 39 став 4 Закона о локалноj самоуправи - наводи се, иземеђу осталог, у налазу управног надзора коjи jе потписала генерална директорица Милиjана Вукотић Jелушић.

Зенка је констатовао да се нису стекли услови за наставак сједнице и прекинуо сједницу и казао да ће обавијестити надлежне.

Као разлог навео је да нису одржане консултације и да није формирана комисија која би пратила избор и гласање за кандидате за предсједника СО.

Кандидат за предсједника општине је Омер Бајрактари, фукционер ГП УРА и носилац листе "За нови почетак", док је за првог човјека локалног парламента Форца кандидовала  потпредсједника те странке Ардијана Маврића. Подсјетимо, Коалиција "За нови почетак" и Нова демократска снага Форца договориле су коалициони споразум о формирању власти у Општини Улцињ у наредне четири године.

Кандидатк  ДПС-а је одборница Ивана Јанчић  Поповић.

Локални парламент броји 33 одборничка мјеста. На локалним изборима одржаним 27. марта највише мандата, 14, освојила је Каолиција "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП, АА). По шест мандата освојили су Демократска унија Албанаца и Коалиција "За Улцињ и Црну Гору" (ДПС и Бошњачка странка). Пет мандата освојила Форца, а два мандата Демократска Црна Гора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:55