/ - FOTO: SRđA BOLJEVIć
18/11/2022 u 12:31 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U ponedeljak će biti poznato ko će činiti vlast u Zeti

Brajović nije želio da saopšti šta su to tražile Demokrate i SNP, kao ni to sta im je nudio DF

Koalicija Demokratski front-Prava Crna Gora nastavila je pregovore sa Demokratama i SNP-om o formiranju vlasti u Zeti.

Ove partije na lokalnim izborima u Zeti 23. Oktobra osvojile su najveće povjerenje birača. Pregovori su nastavljeni na poziv nosioca liste DF-a Mihaila Asanovića, a odazvali si se nosioć liste Demokrata Luka Krstović i SNP-a Slađana Kaluđerovoć sa pregovaračkim timovina.

Miroslav Brajoviћ ispred DF- a kazao je sastanak bio konstruktivan sa Demokratama i SNP-om. 

- Demokrate su iznijele svoje stavove, što je uradio i SNP, a na to je DF odgovirio svojim stavovima. Ostavili smo do ponedjeljka, ako je u mogućnosti da stavove usaglasimo. Od ponedjeljka ce se tačno znati ko će činiti buduću vlast u Zeti - rekao je Brajović. 

Brajović nije želio da saopšti šta su to tražile Demokrate i SNP, kao ni to sta im je nudio DF.

- U ponedjeljak će građani sve znati sta je ko tražio i šta im je ponuđeno. Ipak ne buh izlazio sa tim sta im je DF nudio - navodi Brajović.

Šta je SNP trazio nije htjela da saopšti ni Slađana Kaluđerović.

- Građani Zete očekuju brz dogovor partija parlamentarne većine u Zeti. SNP je u skladu sa tim zauzeo konstruktivan pristup,kao i na proslom sastanku. Nadam da ćemo vrlo brzo imati konkretna rješenja - rekla je Kaluđerović.

Predstavnici Demokrata Luka Krstović i Novica Pejović nisu htjeli da daju izjave nakon sastanka.

Inače, na ovim izborima koalicija DF i Prava Crna Gora osvojila je apsolutnu većinu, odnosno 16 mandata, to jeste 4.502 glasova. Osam mandata sa osvojenih 2.335 glasova osvojila je koalicija DPS,SDP,SD,dok je Demokratama pripalo sedam mandata, odnosno 1.941 glas. SNP dobio je povjerenje 384 glasača sto je dovoljno za jedan mandat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:10