/ - Борис Богдановић
14/08/2021 u 09:09 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Не бјежимо од пописа, али нема мјеста политизацији

Свако ко покушава да политизуjе попис има намjеру лова у мутном. И то се сигурно неће дозволити – нити изнутра, нити споља, нити опозициjи, нити партиjама на власти, истакао је Богдановић

Посланик Демократске Црне Горе Борис Богдановић казао је за "Дан" да нико нема разлога да бјежи од пописа становништва, домаћинстава и станова планираног на јесен ове године, па тако неће ни партија чији је дио. Он је истакао да свако ко покушава да политизуjе попис има намjеру лова у мутном и да се то неће дозволити из које год партије долазило.

– Попис jе статистички, а не политички скуп података, коjи ће се, у складу са законом, прикупити у наjкраћем могућем року када се за то створе формалноправни и организационо-технички услови. Заиста ниjесмо пратили динамику Владе у смислу припреме државне инфраструктуре за спровођење пописа, те би с тим у вези одговор на питање у смислу поменутих рокова требало тражити од надлежних државних органа. У сваком случаjу, вjеруjем да нико нема разлог да бjежи од пописа становништва, те да у овом тренутку треба игнорисати политичке притиске и фокусирати се на припрему за одржавање пописа становништва и кампању деполитизациjе пописа. Свако ко покушава да политизуjе попис има намjеру лова у мутном. И то се сигурно неће дозволити – нити изнутра, нити споља, нити опозициjи, нити партиjама на власти – поручио је Богдановић.

На питање какав је став Демократске Црне Горе по питању Темељног уговора који држава треба да потпише са Српском православном црквом, те да ли су имали увид у измијењени документ, он је одговорио да детаље тог уговора не може коментарисати јер нису имали увид у тај документ.

– Што год Влада Црне Горе усагласи са Митрополиjом црногорско-приморском и Српском православном црквом, сагласно Уставу и правном поретку наше земље, имаће нашу подршку – рекао је Богдановић.

Читаjте опширниjе у штампаном издању Дневне новине...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:46