Желидраг Никчевић / - искра
17/06/2021 u 15:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никчевић: И да има визију Кривокапић није у стању да је артикулише на нивоу елементарне трезвености

Никчевић сматра да се та "фанатична" нетрпељивост према Демократском фронту, чијим је гласовима претежно изабран, види у сваком његовом гесту, у сваком погледу, у свакој полуреченици, док га од спонтаног загрљаја са „уваженим“ Ђукановићем дијели још само какво - такво поштовање епидемиолошких мјера

Књижевник и публициста Желидраг Никчевић, кога је Министарство вањских послова Ђорђа Радуловића предложило предсједнику државе за функцију амбасадора Црне Горе у Србији каже да премијер Здравко Кривокапић нема никакву визију и да мрзи Демократски фронт исто колико специјални државни тужилац Миливоје Катнић.

- Без обзира на подршку коју сад уживају, од минималне до максималне, све визије политичког устројства и будућности Црне Горе потпуно су легитимне, и није у томе проблем са Кривокапићем. Невоља је у томе што он никакву политичку визију нема, а и кад би је имао, очигледно није у стању да је артикулише на нивоу елементарне трезвености. Колико год се трудили да га разумијемо, све што из тог правца допире напросто је бунцање о некаквој новој „мјери“ и мистериозним апостолима - написао је Никчевић на свом ФБ профилу.

Он наглашава да је друго, "што је по свему судећи такође непоправљиво" то што је Кривокапић своје челно мјесто на побједничкој изборној листи схватио потпуно наопако.

- „Надстраначки“ Кривокапић је ту постављен да би се објединили и повећали гласови тадашње опозиције – маневар сасвим логичан и уобичајен у сличним околностима. Испоставило се – побједнички. Он је, међутим, због нечега увјерен да су људи гласали искључиво за њега, овако згодног, честитог и рјечитог – и то још са налогом да после избора сви други са те листе буду ликвидирани, као недостојни - каже Никчевић.

Он сматра да се та "фанатична" нетрпељивост према Демократском фронту, чијим је гласовима претежно изабран, види у сваком његовом гесту, у сваком погледу, у свакој полуреченици, док га од спонтаног загрљаја са „уваженим“ Ђукановићем дијели још само какво - такво поштовање епидемиолошких мјера.

- У обје те дисциплине – по урнебесној месијанској реторици и мржњи према Демократском фронту – Кривокапићу је за сада једини достојан конкурент Миливоје Катнић. Што би се рекло, мртва трка. То јест – кохабитација - закључује Никчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:16