/ - FOTO: DPS
29/09/2022 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Abazović ima puno problema - sam sa sobom ali i sa svojim okruženjem

Dritan Abazović je primjer osobe kod koje je manjak znanja i umijeća, rekao je Nikolić

Propali premijer pobrkao je grane vlasti i sa svoje, koju je isjekao nakon svega 113 dana, pokušava da se miješa u ingerencije predsjednika države, kazao je poslanik DPS-a Miloš Nikolić reagujući na navode premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji je rekao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne može da raspusti Skupštinu.

(VIDEO) Abazović: Đukanović ima malo karata u rukama, bilo bi dobro da ih iskoristi u foto-finišu

-Dritan Abazović je primjer osobe kod koje je manjak znanja i umijeća, praćen iritantnim viškom samopouzdanja. Kao što nije razlikovao Tajvan i Tajland iako je doktor političkih nauka, kao što priča gluposti i poredi američki impičment sa ovim pokušajem državnog udara u kojem on sad preuzima ulogu Šišmakova i Popova, tako danas on sebe bez ikakvih problema vidi u ulozi tumača ustavnog prava, a da o tome kao i o mnogo čemu, ništa ne zna- kazao je poslanik DPS-a.

Kako kaže, ovaj “propali premijer” je pobrkao grane vlasti i sa svoje, koju je “isjekao” nakon svega 113 dana, pokušava da se “miješa u ingerencije predsjednika države, te traži da za mandatara bude predložena osoba za koju ni on nije htio da verifikuje svoju podršku”.

- Neuki Abazović, očigledno ima puno problema – sam sa sobom ali i sa svojim okruženjem – ali ipak mu najteže padaju dva: prvi, da je predsjednik Đukanović izabran apsolutnom podrškom građana, na direktnim izborima u prvom krugu. A drugi – da i pored svega što je uzurpirao, nejaki se Abazović već dvije godine vrti oko cenzusa- rekao je Nikolić.

Te dvije činjenice, smatra poslanik DPS-a, toliko “traumatično djeluju na njega”, da i sama pomisao na izbore kod njega, dodaje, izaziva “nekontrolisane ispade, kao što je bio ovaj današnji”.

- Kada ovaj izliv bijesa i frustracije, izgovara u društvu državnog funkcionera, Miloševića najboljeg druga članova kriminalnog klana, označenog darodavca kripto telefona i ovog drugog Miljanića koji svoje usluge naplaćuje u inčima tv prijemnika, onda ova današnja predstava zaista pripada žanru tragikomedije izvedene danas na političkoj sceni Crne Gore”- zaključio je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:30