/ - MILOš NIKOLIć - FOTO: DPS
03/02/2024 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Afera „plava sveska“ i međusobne optužbe bivših i sadašnjih ministara svjedoče o rasulu u kom se Crna Gora nalazi

Dodaje da je šef SPO Predrag Šuković, službene podatke odavao osumnjičenom članu organizovane kriminalne grupe, kako bi ostvarivao svoje političke ciljeve i razračunavao se sa kolegama iz Uprave policije

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore saopštio je da institucionalni kolaps u kojem se Crna Gora nalazi, a na koji Demokratska partija socijalista upozorava već godinama unazad, ovih dana doživljava svoju kulminaciju.

- Svakog dana ređaju se optužbe bivših i sadašnjih ministara za kriminal i korupciju na najvišem nivou dok jedni drugima prijete snimcima, presretnutim razgovorima i dokazima koji će tek izađi na vidjelo. To je danas tridesetoavgustovska većina, rashodovana i polupana baš poput istoimenog trajekta za čiju nabavku PES sumnjiči Dritana Abazovića za korupciju - navodi Nikolić u saopštenju.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Dodaje da "ona većina čiji je proizvod šef SPO Predrag Šuković koji je službene podatke odavao osumnjičenom članu organizovane kriminalne grupe kako bi ostvarivao svoje političke ciljeve i razračunavao se sa kolegama iz Uprave policije čime je izgubio svaki kredibilitet za dalji ostanak na toj poziciji.

Milović: "Plava sveska" kompromituje Šukovića

- Paralelno sa tim bivši predsjednik  Obora za bezbjednost Milan Knežević optužuje Vladu Dritana Abazovića za milionsku korupciju u slučajevima dobijanja azila pojedinih stranih državljana dok gotovo svakog dana čitamo nove Sky prepiske u kojima je Knežević jedan od glavnih aktera. I dok ministar Milović prijeti kako će otkriti sve detalje o korupciji i kriminalu prošle Vlade, Filip Adžić ga optužuje za zaštitnika mafije u Crnoj Gori - smatra Nikolić.

Nikolić: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Šukovića, nedostojan za obavljanje funkcije šefa SPO-a

Navodi da je to je slika današnje političke scene u Crnoj Gori čiju sliku upotpunjuje licemjerna činjenica da svi ovi politički subjekti čine zajednički vlast svuda na lokalnom nivou i gotovo u identičnom sastavu čine aktuelnu parlamentarnu većinu.

- Zato i ne čudi što Demokratska partija socijalista iz mjeseca u mjesec bilježi rast povjerenja jer je građanima dosta političke papazjanije čiji je jedini faktor održivosti mržnja i iskompleksiranost DPS-om - zaključuje Nikolić u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:15