Miloš Nikolić / - DPS
15/09/2022 u 19:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Da DPS nije izgrađivao tri decenije, Abazović i družina ne bi imali šta da unište

On je ocijenio da za vrijeme ove dvije vlade ništa nije urađeno sem što su se "pompezno zamajavali građani pričama o milijardama iz Japana, 1.000 novih radnih mjesta u Pljevljima i brojnim drugim populističkim trikovima"

Tragikomično je slušati kada Dritan Abazović, vicepremijer u prethodnoj i premijer ove odlazeće vlade, govori da je rastjerivanje investitora i aktuelno stanje u ekonomiji posljedica perioda tridesetogodišnje vlasti DPS, saopštio je portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić

- Krajnje su licemjerni takvi njegovi navodi kada se zna da prethodne dvije godine karakteriše vrijeme tmurne ekonomske stvarnosti Crne Gore u kojoj bilježimo brojne odlaske stranih investitora i svjedočimo gašenju preduzeća koja su izvozila iz Crne Gore. Tako je otišao Aman i u tom slučaju pokrenuta arbitraža sa potencijalno veoma lošim posljedicama po našu državu, ugašen je KAP, Duvanski kombinat, Željezara, Montenegro Airlines, a Katari Diara odustao od višemilionskog projekta u Plavim Horizontima… Evidentno je da su neodrživa zakonska rješenja iz oblasti ekonomske politike dvije vlade iz post tridestoavgustovskog perioda za svoj rezultat imale rast stope nezaposlenosti i inflacije, pad izvoza, rast javnog duga, preko 50 miliona eura duga Fonda zdravlja, preko 40 miliona eura nedostatka za socijalne usluge i servise, istakao je Nikolić.

On je ocijenio da za vrijeme ove dvije vlade ništa nije urađeno sem što su se "pompezno zamajavali građani pričama o milijardama iz Japana, 1.000 novih radnih mjesta u Pljevljima i brojnim drugim populističkim trikovima".

- Neodgovorne i neznavene vlade državu su skrenule sa njenog kolosjeka razvoja, stabilnosti i napretka kojim je do 30. avgusta 2020. godine sigurno koračala. Uostalom da vlade čiji je glavni stožer bila naša partija nijesu sve ovo izgrade u prethodne tri decenije Abazović i njegova družina ne bi imali šta da unište za dvije godine svoje vlasti, zaključuje Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:39