/ - Ђинђић, Кривокапић
02/11/2021 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Ђинђић био све што Кривокапић никад неће бити

Најприје као један од лидера опозиције а касније и као премијер Србије, Ђинђић је покушао да спроведе процес друштвене еманципације, да створи модерну грађанску државу, навео је он

Кривокапићево полагање цвијећа на спомен плочу првом демократском премијеру Србије, убијеном у дворишту Владе Србије, бесрамно је лицемјерје и накарадни маркетинг. Јер Зоран Ђинђић је био све што Кривокапић није, нити ће икада бити, саопштио је посланик ДПС-а, Милош Николић.

- Најприје као један од лидера опозиције а касније и као премијер Србије, Ђинђић је покушао да спроведе процес друштвене еманципације, да створи модерну грађанску државу; Србију окренуту према западу, са снажном економијом, ефикасном управом. Није успио, јер су га у томе зауставили на суров и подмукао начин, а вјерски поглавари, Кривокапићеви ментори и узори, и мртвог су га “опомињали” да “ко се мача лати, од мача ће и да страда” - казао је Николић.

Он је оцијенио да за разлику од Ђинђића, Кривокапић је на челу "владе чији је задатак да злоупотребом државног апарата од једног савременог, мултиетничког, мултиконфесионалног друштва попут црногорског, направи теократску творевину, какве нема у модерној цивилизацији".

- На сву срећу па му тај наум неће успјети, не само што том послу није дорастао и што му је влада фактички већ пала, него зато што не постоји сила која ће сломити грађански отпор сваком покушају да се савремена Црна Гора заустави на путу своје еманципације и постане експериментална творевина за спровођење ретроградних идеја, давно превазиђених и поражених - рекао је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:42