Андрија Николић / - ДПС
21/09/2021 u 11:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: ДПС ће покренути интерпелациjу за разрjешење министра Радуловића

Стављаjући Министарство вањских послова у службу ширења опасних спинова коjе лансираjу београдски таблоиди, министар Радуловић jе дужан да одговори грађанима Црне Горе, на основу чега jе саставио инструкциjу за наше амбасаде, и по чиjем налогу, кеже Николић

ДПС ће предати Скупштини Црне Горе предлог за покретање интерпелациjе и разрjешење министра вањских послова Ђорђа Радуловића због тога jер jе грубо злоупотриjебио службени положаj упућуjући инструкциjу нашим амбасадама како да информишу земље домаћине о догађаjима на Цетињу 4. и 5. септембра, дан приjе него што jе и формирана Комисиjа Бироа за оперативну комуникациjу Владе Црне Горе коjа тек треба да провjери понашање свих актера и црногорске полициjе, каже Андриjа Николић, члан Предсjедништва и посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

- Стављаjући Министарство вањских послова у службу ширења опасних спинова коjе лансираjу београдски таблоиди, министар Радуловић jе дужан да одговори грађанима Црне Горе, на основу чега jе саставио инструкциjу за наше амбасаде, и по чиjем налогу.

Како jе МВП, приjе званичних извjештаjа, утврдило да jе "полициjа дjеловала професионално" и сву кривицу приписало представницима опозициjе представљаjући их као екстремисте - пита Николић.

Поред тога, истиче, у документу МВП изречено jе низ нетачних констатациjа, почев од датума окупљања на Цетињу, улози актера из власти и опозициjе, те више кривотворених информациjа о понашању државних органа и поводу за интервенциjу полициjе.

- Своjим инструкциjама издиктираним у тзв. нон пејперу, министар Радуловић ставио jе дипломатско конзуларне представнике Црне Горе у функциjу фалсификатора чињеница и произвео значаjне посљедице по углед Црне Горе и њених дипломатских представника у партнерским земљама.

ДПС ће предлог за покретање интерпелациjе и разрjешење министра вањских послова понудити на потписивање свим посланичким клубовима коjи сматраjу да на челу министарства не може да буде човjек коjи срозава дипломатску службу на ниво приземне пропаганде - наводи Николић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:19