miloš nikolić - foto: dps / - MILOš NIKOLIć - FOTO: DPS
23/11/2023 u 20:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikolić: DPS izražava duboku zabrinutost zbog alarmantnog stanja u sektoru bezbjednosti

Smatra da sektor bezbjednosti je vitalni stub svake države, a njegova efikasnost i integritet su od suštinskog značaja za očuvanje vladavine prava i zaštitu građana.

Demokratska partija socijalista izražava duboku zabrinutost zbog alarmantnog stanja u sektoru bezbjednosti u Crnoj Gori nakon 30. avgusta.

Slučaj "Tunel": ODT sprema urgenciju, popis stvari iz depoa se još čeka

Novi tunel koji je iskopan i kroz koji je izvršena pljačka optike i otuđeno 250 skupocjenih naočara, još jednom je – nakon slučaja kopanja tunela prije dva mjeseca kada je obijen depo Višeg suda, simbolično potvrdilo rasulo koje vlada i nedostatak odgovornosti u sektoru bezbjednosti - smatra portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Opljačkana optika u Podgorici: Prokopan tunel, ukradeno 250 komada naočara

On dodaje da "ova serija incidenata, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, jasno pokazuje da su neodgovornost i politička nestabilnost postali ozbiljni izazovi sa kojima se suočava Crna Gora. Smatramo da je za ove slučajeve odgovornost prije svega na GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću, koji su svojim šarlatanstvom i lošom namjerom doprinijeli opštoj političkoj nestabilnosti u zemlji”.

Smatra da  sektor bezbjednosti je vitalni stub svake države, a njegova efikasnost i integritet su od suštinskog značaja za očuvanje vladavine prava i zaštitu građana. 

- DPS poziva nadležne organe da hitno preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila odgovornost za ove slučajeve i osigurala nezavisnost i integritet sektora bezbjednosti. U suprotnom izbušeni sektor bezbjednosti u stanju u kakvom se trenutno nalazi samo će nastaviti da proizvodi nove rupe koje će završavati i potencijalno tragičnim događajima - zaključuje Nikolić u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:42