Nikolić / Foto: -IVAN PETROVIC-IPE
10/08/2022 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Izbori su nam dan D, nemamo pravo na grešku

Sve što živimo danas i svi izazovi sa kojima se suočavamo uzrokovani su rezultatom izbora 30. avgusta, tvrdi on

Autorski tekst predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića izazvao je juče buru komentara sa različitih političkih i medijskih adresa, a nizali su se komentari perjanica iz pokreta Evropa sad i pojedinaca iz GP URA, kazao je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a.

Briljirali su, smatra on, i brojni pojedinci i bivši konstituenti iz nekadašnje koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

“Ono što je ipak bilo najtužnije jeste zaključak koji se jasno nametao da je Jole Vučurović zvučao gotovo kao portparol svih pomenutih struktura zajedno. Jer sadržina, vokabular ali i domet političke pameti svih navedenih, gotovo da se nije razlikovao”, ocijenio je Nikolić.

Zbog toga su, kaže, i poruke iz teksta predsjednika Đukanovića još značajnije.

Nikolić naglašava da sve što živimo danas i svi izazovi sa kojima se suočavamo uzrokovani su, kaže, rezultatom izbora 30. avgusta.

“I prije tih izbora jasno smo upozoravali javnost da je glas za Uru glas za Demokratski front, te da suštinske razlike u politici između ove dvije strukture nema bez obzira što su jedni tvrdi unionisti a drugi deklarativni suverenisti”, podsjetio je Nikolić.

Prethodne dvije minule godine, sa posebnim akcentom na posljednje događaje, prema njegovom mišljenju, jasno su potvrdile ispravnost takvog stanovišta.

“Pa ipak, ako smo kao društvo jednom dozvolili da budemo zavedeni zelenom politikom malog Napoleona, drugi put na to nemamo pravo. U sedmicama ili mjesecima pred nama slijede nam vanredni parlamentarni izbori na kojima nemamo pravo na grešku”, rekao je poslanik DPS-a.

Suverenistički blok, ocjenjuje Nikolić, bez obzira na modalitet nastupa “mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobjedu neće donijeti niko – sem oni sami”.

“Sa druge strane političkog spektra razlike gotovo da nema – i jučerašnje reakcije su to još jednom dokazale. Zbog toga, naredni izbori biće dan D za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja. I samo svi zajedno toga dana možemo odbraniti temeljne vrijednosti od kojih mora biti satkana budućnost Crne Gore kao moderne, evropske, sekularne, antifašističke države i punopravne članice EU”, zaključio je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:20